"Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Okuma Türkiye Finali"

- Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, kuruma bağlı Kur'an kurslarında eğitim ve öğretim gören kız öğrencilerin katıldığı yarışmanın finali yapıldı

Google Haberlere Abone ol
"Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Okuma Türkiye Finali"

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, kuruma bağlı Kur'an kurslarında eğitim ve öğretim gören kız öğrencilerin katıldığı "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Okuma Türkiye Finali" yarışması yapıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi'nde düzenlenen yarışmaya, ilçe, il ve bölge şampiyonalarını geçerek finale kalan 7 kız öğrenci, yarışmada okuyacakları ayetleri kurayla çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, yarışma öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015-2016 eğitim ve öğretim yıllarında Kur'an kurslarına ilk defa katılan öğrencilerin yaklaşık 8 aylık bir eğitimi tamamladıklarını belirtti.

Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i öğrendiklerini kaydeden Albayrak, "Bizim Kur'an kurslarındaki başarıyı, hizmeti geliştirme adına her yıl önce kurslarında sonra ilçe ve il müftülükleri daha sonra ise bölge ön elemelerine tabi olarak çocuklarımız bu yarışma heyecanını yaşıyorlar. Yaklaşık 2 hafta önce çocuklarımız Ankara'da ön elemeden geçtiler ve bugün burada 7 bölgemizden 7 kız öğrencimiz finale katılacak." diye konuştu.

Albayrak, öğrencilerin eksikleri varsa eğitimcilerin onları gördüğünü ve Kur'an hizmetlerini teşvik etmek üzere ödüller vererek öğrencileri mutlu ettiklerini sözlerine ekledi.

Düzenlenen yarışma sonucunda Bursa'dan katılan İclal Çetin birinci, Isparta'dan Burcu Üstün ikinci, Gaziantep'den katılan Şuheda Alp ise üçüncü oldu.

Yorumlar