Kumkapı'daki 'soyguncu-eylemci' tutuklandı

Bir banka şubesini soyduktan sonra binanın üst katına kaçarak aldığı paraları sokağa saçan ve polisin ikna çabaları sonucu teslim olan kişi, tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Kumkapı'daki 'soyguncu-eylemci' tutuklandı
Kumkapı'da bir banka şubesini soyduktan sonra polisin gelmesi üzerine binanın üst katına kaçan ve 4 saatlik ikna çabaları sonucu teslim olan şüpheli, sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

Çiftegelinler Caddesi'nde bir banka şubesinde soygun gerçekleştirdikten sonra elindeki tüfekle binanın üst katına çıkarak paraları sokağa saçan ve Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine bağlı rehine müzakere timi tarafından ikna edilen S.B'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Şüphelinin emniyetteki ifadesinde, "Bankaya pompalı tüfekle girdim ve güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek vezneden paraları aldım. Daha önceden maruz kaldığımız dolandırıcılık yüzünden tüm varlıklarımız elimizden gitti. Hukuki süreci devam eden bir davamız var. Bu süreç istediğimiz gibi gitmediği için hızlandırmak ve sesimizi duyurmak için böyle bir eylem yaptım." dediği öğrenildi.
Şüpheli şube çıkışında basın mensuplarına, sadece yetkililere derdini anlatmak için bu eylemi gerçekleştirdiğini öne sürerek, "Başka kötü bir niyetim yoktu." ifadesini kullandı. Bankayı soyan S.B'nin "cinsel taciz", "uyuşturucu madde kullanma", "ruhsatsız silah taşımak" suçlarından kaydı olduğu öğrenildi.

Şüpheli, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından mahkemeye çıkarılan S.B, tutuklandı.

Yorumlar