Kültür ve Turizm Bakanlığında devir teslim

- Nabi Avcı, görevi Mahir Ünal'dan devraldı - Avcı: "Biraz önce Milli Eğitim Bakanlığında görevimizi değerli devlet ve siyaset adamımız İsmet Yılmaz'a huzuru kalp ile devrettim. Şimdi de aynı sorumluluk şuuruyla Mahir Ünal kardeşimden bu görevi devralıyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hep birlikte inşallah memleketimiz için, milletimiz için Türk dünyası için, İslam dünyası için hayırlı hizmetlere imza atarız" - Ünal: "Biz sadece bulunduğumuz yerlerde sorumluluklarımızı yerine getirir, daha sonra bir istişare çerçevesinde bu ülkenin gelişmesi, büyümesi için başka sorumluluklara, doğru harekete geçeriz"

Google Haberlere Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanlığında devir teslim

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanlığına getirilen Nabi Avcı, görevi Mahir Ünal'dan devraldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı toplantı salonunda üst düzey bürokratların katılımıyla gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Avcı, Van'da şehit olan askerlere ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve millete başsağlığı diledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının kendisine yabancı olmadığını, 43 yıl önce memuriyetine bu bakanlıkta başladığını anlatan Bakan Avcı, o dönem bakan olan Rıfkı Danışman ve diğer bürokratları rahmetle andı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının, Mahir Ünal'ın genç ve dinamik yönetiminde kısa sürede güzel bir perspektif oluşturduğunu ifade eden Avcı, kendilerine nerede, hangi görev verilirse sorumluluk bilinciyle yürüteceklerini, Kültür ve Turizm Bakanlığında da kendisinden önce başlatılan projeleri el birliğiyle daha ileri noktalara taşıyacaklarını söyledi.

Şair Cevat Çapan'ın "Vedalaşmaların İlmini Yaptım Ben" dizelerini anımsatan Avcı, "Her ne kadar ilmini yapmış olsak da bir günde iki vedalaşma bana da biraz fazla geldi. Biraz önce Milli Eğitim Bakanlığında görevimizi değerli devlet ve siyaset adamımız İsmet Yılmaz'a huzuru kalp ile devrettim. Şimdi de aynı sorumluluk şuuruyla Mahir Ünal kardeşimden bu görevi devralıyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hep birlikte inşallah memleketimiz için, milletimiz için Türk dünyası için, İslam dünyası için hayırlı hizmetlere imza atarız." diye konuştu.

Avcı, kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür etti.

- "Son derece mutluyum, müteşekkirim"

Mahir Ünal da konuşmasına, Van'da şehit olan askerlere ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.

Görevini, bakanlığın ismine ve ruhuna uygun bir kültür erbabına devretmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ünal, AK Parti geleneğini 19 ve 20'nci yüzyılın sosyolojisinin kavramsallaştırmasıyla anlaşılamayacağını belirtti.

Mevkilerin sadece bir sorumluluk alanı niteliği taşıdığının bilincinde olduklarını dile getiren Ünal, "Dolayısıyla biz sadece bulunduğumuz yerlerde sorumluluklarımızı yerine getirir, daha sonra bir istişare çerçevesinde bu ülkenin gelişmesi, büyümesi için başka sorumluluklara, doğru harekete geçeriz. Bugün burada ben bu sorumluluğu, bu ülkenin yetiştirdiği önemli kültür insanlarından birisi olan çok değerli hocam Prof. Dr. Nabi Avcı beyefendiye devretmekten dolayı son derece mutluyum, müteşekkirim. Sayın Hocam, hayırlı olsun." dedi.

Halef ve selef bakanların birbirlerine çiçek takdim edip, başarılar dilediği törenin sonunda, Bakan Avcı, aracına kadar eşlik ettiği Ünal'ı uğurladı.

Yorumlar