- Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

- "15 Temmuz tarihi, gerçekten dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılan bir tarih oldu" - "Bunların (FETÖ) inine sonuna kadar girmek zorundayız. Biz vatana kasteden, işgal ordularının dahi yapmadığı, TBMM'yi bombalayan bu insanlara karşı asla acımayacağız, şefkat ve merhamet göstermeyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
- Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

MERSİN (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, ''15 Temmuz tarihi, gerçekten dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılan bir tarih oldu.'' dedi.

AK Parti Mersin İl ARGE Başkanlığınca düzenlenen ''Siyaset Akademisi Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı''na katılan Yayman, 15 Temmuz darbe gecesine ait slayt gösterisini izledikten sonra konuşma yaptı.

Yayman, il başkanlığında gerçekleştirilen etkinlikte, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında TSK unsurları ile teröristler arasında yaşanan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Ali Gölge'ye, 15 Temmuz şehitlerine, vatan, bayrak ve özgürlükleri için şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

15 Temmuz'da isimsiz kahramanların ülke için neler yaptıklarını gördüklerini belirten Yayman, ''Biz 15 Temmuz gecesi tankların önüne çıkan, Türkiye, vatan, bayrak ve mukaddesat için, seçtikleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız, milletvekilleri ve belediye başkanları için canını feda eden kahramanlarımızı görünce gerçekten bu milletin ne kadar necip olduğunu bir kez daha anladık.'' diye konuştu.

Yayman, darbe girişimine karşı halkın duruşu ve FETÖ ile mücadalede konusunda ise şunları söyledi:

''15 Temmuz tarihi, gerçekten dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılan bir tarih oldu. Allah'a şükür artık bizim de yeni bir hikayemiz var. Türkler zaten tarihin şeref levhalarını yazmış olan milletlerdendir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, gerçekten dünyanın en önemli ülkelerinden biridir. Allah'a şükür artık dünya siyasi tarihinde şerefle anılacak bir hikayemiz daha var. O da 15 Temmuz, demokrasiye sahip çıkma, özgürlüklerimize sahip çıkma tarihidir. Biz, Türkiye'de din adamı maskesi altında bu şarlatan, hain, şerefsiz, alçak FETÖ'nün ve çetesinin Allah'a şükür sonunu gördük. Bunların inine sonuna kadar girmek zorundayız. Biz vatana kasteden, işgal ordularının dahi yapmadığı, TBMM'yi bombalayan bu insanlara karşı asla acımayacağız, şefkat ve merhamet göstermeyeceğiz.''

Yayman, konuşmanın ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen programda kursiyerlere eğitim verdi.

Yorumlar