Kullanılmış giysi ve ayakkabılar kumbaraya

- Bursa'da hayata geçirilen proje kapsamında, ikinci el giysi ve ayakkabılar, kentin 34 noktasına yerleştirilen kumbaralarda toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Google Haberlere Abone ol
Kullanılmış giysi ve ayakkabılar kumbaraya

BURSA (AA) - Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, uygulamaya konulan "Giysi Atıklarının Toplanması" projesiyle kullanılmış giysi ve ayakkabılar, kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen kumbaralarda toplanıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı açıklamada, hayata geçirilen "Giysi Atıklarının Toplanması" projesinin vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü belirtti.

İlk etapta 34 farklı noktaya yerleştirdikleri giysi kumbaralarından bazılarının, görevliler tarafından bazen günde iki kez boşaltıldığını aktaran Dündar, şöyle devam etti:

"Henüz bir haftalık olan projemizin gördüğü ilgi, doğru bir iş yaptığımızı göstermesi açısından bizleri sevindirdi. Atık giysi toplama konteynerleri, talebe göre artırılabilecek. İstenirse 400-450 noktaya giysi atıklarının toplanacağı kumbaralar yerleştirilebilecek durumdayız. İlk etapta mahallelerimizin nüfus yapısı ve yoğunluğuna göre konteynerlerimizi belirlenen noktalara yerleştirdik."

Projenin sorumlusu Rüveysa Burça da zor durumda olan ve kendi imkanlarıyla kıyafet alma gücü bulunmayan vatandaşlara kullanılmayan ayakkabı ve giysileri ulaştırmayı, bir yandan da giysi atıklarının doğrudan çöpe gitmesine engel olmayı amaçladıklarını belirtti.

İhtiyaç sahipleri ile kullanmadığı eşyalarını değerlendirmek isteyenlerin buluşmasına aracılık eden güzel bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Burça, "Kullanılabilir durumdakiler Osmangazi Belediyesinin Sevgi Mağazası vasıtasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Kullanılamayacak durumda olanlar da geri dönüşüme gönderiliyor." dedi.

Yorumlar