"Kudüs'te Kurban Projesi"

- Mirasımız Derneği Genel Başkanı Demirci: - "Filistinli ihtiyaç sahibi 5 bin 300 aileye de kurban etlerini ulaştırdık. Arefe günü de 850 Filistinli çocuğun bayramlık ihtiyaçlarını karşıladık. 400 aileye ise kumanya dağıtımı yaptık"

Google Haberlere Abone ol
"Kudüs'te Kurban Projesi"

İSTANBUL (AA) - Mirasımız Derneği, "Kudüs'te Kurban Projesi" kapsamında 5 binin üzerinde Filistinli aileye kurban yardımlarını ulaştırdı.

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği'nden (Mirasımız Derneği) yapılan açıklamaya göre dernek, başlattıkları "Kudüs'te Kurban Projesi" kapsamındaki vekalet kurbanlarının kesim ve dağıtım işini tamamladı.

Dernek olarak Kudüs'te resmi yollarla faaliyet gösteren tek sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, işgal altındaki Kudüs'te yaşayan Müslümanların yüzde 80'inin yoksulluk sınırının altında yaşadığını anlattı.

İsrail'in bilinçli olarak Kudüs'te yaşayan Müslümanlara çeşitli zorluklar çıkardığını kaydeden Demirci, "Müslümanlar Mescid-i Aksa'yı terk etmemek adına, burada, her türlü zorluğa katlanıyorlar. Biz de dernek olarak Kudüs'te yaşayan Müslümanların yardımına koşmak, onların yanında olduğumuzu her an hissettirmek istiyoruz." dedi.

Vekalet kurbanlarını bayramın birinci ve ikinci günü kestiklerini aktaran Demirci, "Filistinli ihtiyaç sahibi 5 bin 300 aileye de kurban etlerini ulaştırdık. Arefe günü de 850 Filistinli çocuğun bayramlık ihtiyaçlarını karşıladık. 400 aileye ise kumanya dağıtımı yaptık." ifadelerini kullandı.

Demirci, vekalet sahiplerinin kurban bildirimlerini ise SMS ile yaptıklarını belirterek isteyenlere de kurbanlarının videolarını bayramdan sonra gönderileceklerini kaydetti.

Yorumlar