Kudüs bağlantılı hacca gidecek kafile yola çıktı

- Kafile yer alan 120 hacı adayı yakınları tarafından dualarla ve gözyaşlarıyla uğurlandı - İstanbul Vali Yardımcısı Ateş: - "Yakın zamanda ülkemiz, aslında bütün insanlık alemi büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Bu vesile ile güzel ülkemiz için insanlığımız için dua ederseniz mutlu oluruz"

Google Haberlere Abone ol
Kudüs bağlantılı hacca gidecek kafile yola çıktı

İSTANBUL (AA) - Özel turizm şirketlerinin organize ettiği Kudüs bağlantılı hac turunda yer alan ilk kafile dualarla uğurlandı.

Kutsal topraklara hac ibadeti için gidecek vatandaşlardan isteyenlerin katıldığı, Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Kudüs'ü ziyaret edecek kafile, tarifeli uçakla Ürdün'ün başkenti Amman aktarmalı olarak yola çıktı.

Uçuş öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir araya gelen 120 hacı adayı törenle uğurlandı.

Törende konuşan özel turizm şirketinin genel müdürü İbrahim Çetin, 1967 yılına kadar kutsal yolculuğa araçla giden hacı adaylarının Kudüs'ü ziyaret ettiğini söyledi.

Çetin, 2015 yılına kadar bu ziyaretlere ara verildiğini ifade ederek, "2015 yılında Diyanet İşleri Başkanımızın, Mescid-i Aksa'dan miraç gecesi yapmış olduğu hem hutbe hem konuşma ve bizzat oraya gitmesinden dolayı Türkiye-Filistin arasında bir normalleşme meydana gelince, çok şükür biz de hacılarımızın ve umrecilerimizin Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmesi konusunda ciddi çalışmalar yaptık." diye konuştu.

Çetin, bu yıl da ilk kafilede yer alan 120 hacı adayının Ürdün aktarmalı Kudüs'e gideceğini, burada bazı mekanları ziyaret ettikten sonra Suudi Arabistan'a geçeceğini bildirdi.

İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş ise geçen yıl olduğu gibi hacı adaylarını Kudüs'e uğurlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Ateş, Kudüs aktarmalı kutsal yolculuğun yeniden başlamasında emeği geçen devlet yetkililerine teşekkür ederek, "İnşallah bulunduğunuz beldelerde hem kendiniz hem bizim hem de insanlık alemi için dua ederseniz mutlu oluruz. Yakın zamanda ülkemiz, aslında bütün insanlık alemi büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Bu vesile ile güzel ülkemiz için insanlığımız için dua ederseniz mutlu oluruz." ifadelerini kullandı.

Törende, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu'nun duası sırasında bazı hacı adayı ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Yorumlar