KÜ'de mezuniyet töreni

-Üniversiteden 8 bin 955 öğrenci mezun oldu. 49 yaşındaki Sıtkı Büyükdeğerli en yaşlı mezun unvanını kazandı

Google Haberlere Abone ol
KÜ'de mezuniyet töreni

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) 2015-2016 döneminde 8 bin 955 öğrenci törenle mezun oldu.

Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Gazi Stadı'ndaki törende yaptığı konuşmada, bu yıl ilk defa yabancı uyruklu öğrencilerin de mezun olduğunu belirtti.

Üniversitelerinin kuruluşunun 10. yılı olduğunu söyleyen Aydın, "Gençlerimiz de 10. yılda mezun olan gençlerimiz. Ayrıca bu sene Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan gençlerimizin de ilk mezun oldukları yıl. Üniversitemizden 8 bin 955 öğrenci mezun oldu." dedi.

Üniversiteyi birincilikle bitiren Merve Sivriselvi yaş kütüğüne plaketi çaktı.

Üniversiteden mezun olanların en yaşlısı 49 yaşındaki Sıtkı Büyükdeğerli oldu. Büyükdeğerli, evli ve 6 ile 16 yaşlarında iki çocuk babası olduğunu belirtti.

Ticaret Lisesinden mezun olduktan sonra iş hayatına atıldığını ifade eden Büyükdeğerli, "Tosya'da Meslek Yüksekokulunun açılması bize destek oldu. Sürücü kursu işletmecisiyim. İçimden okuma isteği geldi. Meslek lisesi mezunu olduğum için Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümüne yatay geçişle başladım. Bölümü 3,29 ortalamayla 3. bitirdim. Sürücü kurslarında teorik ders verebilmek için üniversite mezunu olmak gerekiyor. Bu diplomaya ihtiyacım vardı." diye konuştu.

Törene Vali Vekili Hasan Erkal, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yorumlar