Küba'dan Venezuala'ya destek

- Küba Devlet Başkanı Castro, Amerikan Devletleri Örgütü'nün Venezuela'ya yaptırım çağrısında bulunması üzerine, ülkesinin yeniden örgüte katılmayacağını bildirdi

Google Haberlere Abone ol
Küba'dan Venezuala'ya destek

HAVANA (AA) - Küba Devlet Başkanı Raul Castro, Venezuela'ya yönelik yaptırım çağrısının ardından, ülkesinin Amerikan Devletleri Örgütü'ne (OAS) yeniden katılmayacağını açıkladı.

Castro, Küba'da düzenlenen Karayip ülkeleriyle ilgili bir zirvede yaptığı konuşmada, "En sağlam dayanışmamız Venezuellalı kardeşlerimiz ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşru hükümetiyledir." dedi.

OAS'yi, asla değişmeyecek "emperyalist egemenliğin bir enstrümanı" olarak nitelendiren Raul Castro, "Bu yüzden Küba asla dönmeyecek." ifadesini kullandı.

OAS Genel Sekreteri Luis Almargo, insan haklarını gerekçe göstererek üye ülkeleri, Venezuela'ya yönelik diplomatik izolasyona ve ticari yaptırımlara yol açabilecek "Demokratik Bildirge"yi uygulamaya çağırmıştı.

OAS'nin gelecek haftalarda, Venezuela ile ilgili görüşmek üzere özel bir oturum düzenlemeyi planladığı ve bu toplantıda Venezuela'nın üyeliğinin askıya alınabileceği belirtiliyor.

Amerikan Devletleri Örgütü'nün, Venezuela'nın iç işlerine müdahale ettiğini öne süren eylemciler, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya destek vermek için protesto gösterileri düzenlemişti.

Küba, 1962'de Sovyet füzeleri taşıyan gemileri nedeniyle OAS'den çıkarılmıştı.

Yorumlar