Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun ölümü

- Çin Devlet Başkanı Şi: "Castro'nun ölümü Küba ve Latin Amerika halkları için büyük bir kayıptır. Küba ve Latin Amerika halkı mükemmel evladını, Çin halkı da yakın bir yoldaşını ve samimi bir dostunu kaybetti" - "Büyük Yoldaş Fidel Castro sonsuza dek hatırlanacak"

Google Haberlere Abone ol
Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun ölümü

PEKİN (AA) - Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Küba devriminin lideri ve eski Devlet Başkanı Fidel Castro'nun ölümüne ilişkin, "Castro'nun ölümü Küba ve Latin Amerika hakları için büyük bir kayıptır. Küba ve Latin Amerika halkı mükemmel evladını, Çin halkı da yakın bir yoldaşını ve samimi bir dostunu kaybetti." ifadelerini kullandı.

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Şi'nin Küba Devlet Başkanı Raul Castro'ya taziye mesajı gönderdiği, mesajda Castro'nun ailesine devrim liderinin ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğu aktarıldı.

Şi Cinping, Fidel Castro'yu "Küba halkının büyük lideri" şeklinde nitelendirerek, Castro'nun tüm hayatını halkına adadığını belirtti.

Devrim liderinin halkına ve dünya sosyalizmine tarihi nitelikte katkılar yaptığını ifade eden Şi, Çin ve Küba arasındaki dostluğun daha da gelişeceğini ve dayanışmanın artacağını kaydetti.

Castro ile bir çok kez görüştüğünü ve devrim liderinin derin bilgisinin ve görüşlerinin kendi hayatında ilham kaynağı olduğunu dile getiren Çin Devlet Başkanı Şi, "Castro'nun ölümü Küba ve Latin Amerika halkları için büyük bir kayıptır. Küba ve Latin Amerika halkı mükemmel evladını, Çin halkı da yakın bir yoldaşını ve samimi bir dostunu kaybetti." değerlendirmesinde bulundu.

İki ülke ilişkilerinin 60 yıla yakın bir tarihi olduğunu aktaran Şi Cinping, "Büyük Yoldaş Fidel Castro sonsuza dek hatırlanacak. Raul Castro'nun güçlü liderliği altında Küba Komünist Partisi, Küba hükümeti ve halkı 'Yoldaş' Fidel Castro'nun yarım kalan başarılarını devam ettirecek." şeklinde görüşlerini paylaştı.

Yorumlar