Küba devriminin lideri Fidel Castro’nun ölümü

- İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni: "Fidel Castro ile 20. yüzyılın büyük ve dramatik bir sayfası kapanıyor" - Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus: "Üzücü bir haber"

Google Haberlere Abone ol
Küba devriminin lideri Fidel Castro’nun ölümü

ROMA (AA) – İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Küba devriminin lideri ve eski devlet başkanı Fidel Castro’nun ölümüyle 20. yüzyılın büyük ve dramatik bir sayfasının kapandığını belirtti.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından Küba halkına taziyelerini dile getiren bakan Gentiloni, "Fidel Castro ile 20. yüzyılın büyük ve dramatik bir sayfası kapanıyor. Geleceğe bakan Küba halkına yakınlığımı belirtirim" dedi.

İtalya’nın komşusu Vatikan’ın devlet başkanı ve aynı zamanda Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus da Castro’nun ölümünü, “Üzücü haber” olarak tanımladı.

Fidel Castro’nun kardeşi devlet başkanı Raul Castro nezdinde Kübalılara taziye mesajı gönderen Papa, Fidel Castro’nun kaybından duyduğu derin üzüntüyü dile getirirken, onun ruhuna ve Küba halkına dua edeceğini belirtti.

Papa Franciscus, geçen yıl eylül ayında çıktığı Amerika turunda Küba’ya bir ziyaret gerçekleştirmiş ve burada Küba devriminin lideri Fidel Castro ile evinde özel görüşme gerçekleştirmişti.

Yorumlar