KTÜ'den, mesleki ve teknik eğitime destek

- Akademisyenler, Trabzon'daki mesleki ve teknik Anadolu liselerinin atölye ve laboratuvarlarında görev yapan öğretmenlere, yeni uygulamalar ve bilimsel çalışmalar hakkında eğitim verecek

Google Haberlere Abone ol
KTÜ'den, mesleki ve teknik eğitime destek

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) akademisyenleri, mesleki ve teknik liselerde görevli öğretmenlere hizmet içi eğitim verecek.

KTÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 10. Kalkınma Planı, Temel ve Mesleki Becerileri Geliştirme Öncelikli Dönüşüm Programı kapsamında KTÜ ile Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yeni işbirliği protokolü imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, üniversitenin gerek altyapısı gerekse akademik kadrosu ile Trabzon'daki Mesleki ve Teknik Anadolu liselerindeki öğretmenlere hizmet içi eğitim desteği sağlayacağı vurgulandı.

Hizmet içi eğitimin temel amacının, yaşam boyu öğrenme kapsamında eğitimdeki gelişmeler, yeni uygulamalar ve bilimsel çalışmalar hakkında atölye ve laboratuvar öğretmenlerini bilgilendirmek olduğu ifade edilen açıklamada, protokolün Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal ile Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş arasında imzalandığı kaydedildi.

Yorumlar