Kremlin'den Rus taraftarlara "kanunlara uyun" çağrısı

- Kremlin Basın Sözcüsü Peskov: "Rus taraftarların bulundukları ülkenin kanunlarına saygı duyacağını düşünüyorum. Burada önemli olan, taraftarlarımızı her türlü provokasyona karşı sakin kalmaya çağırmaktır"

Google Haberlere Abone ol
Kremlin'den Rus taraftarlara "kanunlara uyun" çağrısı


MOSKOVA (AA) - Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2016) izlemek için Fransa'da bulunan Rus taraftarlara "kanunlara uyun ve provokasyona gelmeyin." çağrısında bulundu.

İngiltere-Rusya maçının öncesinde ve sonrasında yaşanan şiddet olaylarını değerlendiren Peskov, taraftarların aşırı tavırlarının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Rus taraftarların bulundukları ülkenin kanunlarına saygı duyacağını düşünüyorum. Burada önemli olan, taraftarlarımızı her türlü provokasyona karşı sakin kalmaya çağırmaktır." ifadelerini kullandı.

Peskov, bazı Rus yetkililerin şiddet olaylarıyla ilgili yaptığı yorumların, Rusya'nın resmi görüşünü yansıtmadığını da belirtti.

Rus Liberal Demokrat Parti Milletvekili ve Duma Başkan Yardımcısı Igor Lebedev ise daha önce sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Taraftarların kavgasında korkunç bir şey görmüyorum. Aksine bizim çocuklara aferin, böyle devam edin." yazmıştı.

İngiltere-Rusya maçının öncesinde ve sonrasında yaşanan şiddet olaylarında 4'ü ağır 35 taraftar yaralanmıştı. Marsilya kentinde 3 gün süren olaylara biber gazıyla müdahale eden Fransız polisi, 20 taraftarı gözaltına almıştı. Bu sabah Marsilya yakınlarında bulunan Mandelieu'de bir otele düzenlenen baskında 29 Rus taraftar, sınır dışı edilmek üzere havaalanına yönlendirilmişti.

B Grubu'nda yarın Lille kentinde Rusya-Slovakya, 16 Haziran Perşembe günü ise Lens kentinde İngiltere-Galler maçları yapılacak. Fransa'nın kuzeyindeki iki kent arasında 40 kilometre mesafe bulunuyor.

Yorumlar