Köylülere çok amaçlı su tankeri dağıtıldı

- Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce Adana ve Osmaniye'deki köylere çok amaçlı 31 su tankeri gönderildi - Bakan Eroğlu: - "Tankerlerin öncelikli görevi, orman yangınlarına daha çabuk müdahale etmek"

Google Haberlere Abone ol
Köylülere çok amaçlı su tankeri dağıtıldı

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce Adana ve Osmaniye'deki köylerde çok amaçlı su tankerleri dağıtıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Osmaniye, Kadirli, Kozan, Karaisalı ve Aladağ'da dörder, Adana, Feke ve Pozantı'da üçer, Saimbeyli'de iki olmak üzere, 2,5 ton su kapasiteli 31 su tankeri dağıtıldığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 31 tankerin yangına hassas bölgelerde bulunan köylere gönderildiğini belirtti.

Eroğlu, "Tankerlerin öncelikli görevi, orman yangınlarına daha çabuk müdahale etmek. Muhtemel bir yangında, söndürme araçları köye ulaşıncaya kadar oradaki vatandaşlar tankerlerle yangına müdahale imkanı bulacak. Belki de yangın söndürme ekibine iş bırakmadan, yangın kontrol altına alınacak." değerlendirmesinde bulundu.

Su tankerlerinin köyde ihtiyaç duyulduğunda ev yangını, cenaze işleri, düğün, su nakli, yol sulama, içme ve kullanma suyu temini gibi hizmetlerde kullanılabileceğini ifade eden Eroğlu, vatandaşların bakanlığın yürüttüğü bu çalışmalardan memnun kaldığını kaydetti.

Yorumlar