Kosova-Sırbistan ilişkileri

- AB arabulucuğundaki Kosova-Sırbistan diyalog sürecinde, Kosova'ya uluslararası telefon kodu verilmesi konusunda tarafların anlaştığı açıklandı

Google Haberlere Abone ol
Kosova-Sırbistan ilişkileri

PRİŞTİNE (AA) - Avrupa Birliği (AB) arabuluculuğunda devam eden Kosova-Sırbistan diyalog sürecinde, Kosova'ya uluslararası telefon kodu verilmesi konusunda tarafların anlaştığı duyuruldu.

Kosova Hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Kosova'nın yeni uluslararası telefon koduna sahip olmasının, ülke için çok güzel bir haber olduğu bildirildi.

Açıklamada, Kosova'nın uluslararası telefon kodunun "383" olacağı belirtilirken, yeni kodun Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından 15 Aralık'ta verileceği açıklandı.

Kosova'nın da artık tüm diğer ülkeler gibi kendi telefon koduna sahip olacağına işaret edilen açıklamada, daha önce kullanılan tüm telefon kodlarının da kullanım dışı bırakılacağı kaydedildi.

Telefon kodu konusunda anlaşmaya varılmasında AB'nin "azami çabası" olduğu vurgulanırken, diyalog sürecinde arabuluculuk görevi üstlenen AB'nin son derece aktif rol oynadığı ifade edildi.

Kosova'nın yeni uluslararası telefon kodu, ITU tarafından verildikten sonra kodun yönetimi Posta ve Elektronik Haberleşme Düzenleme Kurumu'nda (ARKEP) olacak.

Diyalog sürecinde varılan bu anlaşmanın uygulanması doğrultusunda, Kosova'ya yeni telefon kodu verilmesi için Sırbistan da 3 Aralık'ta ITU'ya yazı gönderecek.

Yorumlar