Korunan alanlara ziyaretçi akını

- DKMP korumasındaki milli park ve tabiat parkları, Kurban Bayramı tatilinde 1 milyon 310 bin ziyaretçiyi ağırladı - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Hedefimiz, korunan alanlarımız için gerçekleştireceğimiz yatırımlar neticesinde ziyaretçi sayısını 2019'da 15 milyona çıkarmak"

Google Haberlere Abone ol
Korunan alanlara ziyaretçi akını

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün (DKMP) korumasındaki milli park ve tabiat parklarını, Kurban Bayramı tatilinde 1 milyon 310 bin kişi ziyaret etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada, bayram tatili süresince, korunan alanlarda çok yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşandığını belirtti.

Bakan Eroğlu, "Ülke genelindeki 177 farklı korunan alanımızda toplam 1 milyon 310 bin kişiyi ağırladık. Korunan alanlarımızı ziyaret eden vatandaşlarımız en fazla yoğunluğu ise 268 bin kişi ile tatilin son günü olan 18 Eylül Pazar günü oluşturdu." bilgisini verdi.

- En fazla ziyaretçiyi Gaziantep ağırladı

Korunan alanlarda en fazla ziyaretçi ağırlayan ilin Gaziantep olduğunu ve bu kentteki korunan alanları 171 bin 905 kişinin ziyaret ettiğini aktaran Bakan Eroğlu, Ankara'nın da 148 bin 363 kişi ile ikinci sırada yer aldığını bildirdi. Bakan Eroğlu Gaziantep ve Ankara'yı, İstanbul, Antalya, Bolu, Muğla, Bursa, Aydın, Trabzon ve Rize'nin izlediğini ifade etti.

- "2019'da 15 milyon ziyaretçi hedefliyoruz"

Türkiye'nin dört bir yanında şehir ormanları, tabiat parkları ve mesire alanları kurduklarını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Tabiat turizmini geliştirmek ve vatandaşlarımızın tabiat parklarında yeşile olan ihtiyacını gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın ne kadar yerinde olduğunu ise bayramda yaşanan bu ziyaretçi sayılarıyla anlamış oluyoruz. Hedefimiz korunan alanlarımız için gerçekleştireceğimiz yatırımlar neticesinde ziyaretçi sayısını 2019'da 15 milyona çıkarmak."

Yorumlar