Kore gazisine vefatından 31 yıl sonra şeref madalyası

- Güney Kore Hükümeti, Kore Savaşı'na katılan Türk birliğinde görev yapan gazi Meçoğlu'na "şeref madalyası" gönderdi - Manisa'da 31 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden gazinin madalya ve şiltini eşi aldı

Google Haberlere Abone ol
Kore gazisine vefatından 31 yıl sonra şeref madalyası

MANİSA (AA) - Güney Kore Hükümeti, 1950'de Kore Savaşı'na katılan Türk birliğinde görev yapan gazi Hikmet Meçoğlu'na şeref madalyası gönderdi. Manisa'da 31 yıl önce trafik kazasında yaşamını yitiren gazinin madalyasını ailesi teslim aldı.

Güney Kore Hükümetince, Kore Savaşı gazilerinden Meçoğlu'na gönderilen şeref madalyası ve şilt, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şubesi aracılığıyla aileye ulaştırıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şubesi yöneticileri ve gaziler, trafik kazasında vefat eden Hikmet Meçoğlu'nun eşi Nuriye Meçoğlu'nu ilçedeki evinde ziyaret ederek, şeref madalyası ve şilti takdim etti.

Derneğin Salihli şube başkanı Nevzat Aydın, Kore Savaşı'nda Türk birliğinde görev yapan ve gazi olan Meçoğlu'na Güney Kore'den şeref madalyası ve şilt gönderileceği yönünde ailesine bilgi geldiği, ailenin başvurusu üzerine derneklerinin yetkililerle irtibat sağladığını belirtti.

Gazi Hikmet Meçoğlu'nun 1985 yılında 57 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiğini bildiren Aydın, Güney Kore Hükümeti tarafından gönderilen şeref madalyası ve şilti merhum gazinin eşi Nuriye Meçoğlu'na (75) teslim ettiklerini kaydetti.

Madalyayı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda almaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Meçoğlu, "Keşke eşim de bugünleri görebilseydi. Bu güzel günde gaziler evime gelerek bana bu madalyayı takdim etti. Çok mutlu oldum." dedi.

Yorumlar