Köpek balığının saldırdığı sörfçü hayatını kaybetti

MELBOURNE (AA) - Avustralya'nın Perth kentindeki Mandurah sahilinde bir köpek balığının saldırısına uğrayarak bacağından yaralanan sörfçü, Ben Gerring...

Google Haberlere Abone ol
Köpek balığının saldırdığı sörfçü hayatını kaybetti

MELBOURNE (AA) - Avustralya'nın Perth kentindeki Mandurah sahilinde bir köpek balığının saldırısına uğrayarak bacağından yaralanan sörfçü, Ben Gerring, hayatını kaybetti.

Geçen hafta, Manduran sahilinde köpek balığının saldırması sonucu bacağını kaybeden 29 yaşındaki sörfçü Ben Gerring, sahildeki sağlık ekipleri tarafından yapılan kalp masajıyla hayata döndürülmüş ve Kraliyet Perth Hastanesine kaldırılmıştı.

Ameliyat edilen ancak durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilen Gerring'in bugün hayatını kaybettiği açıklandı.

Öte yandan, saldırının meydana geldiği bölge yakınlarında güvenlik ağlarına takılan ve Ben Gerring’in katili olduğuna inanılan bir köpek balığı, balıkçılar tarafından öldürüldü.

Perth kentindeki Balıkçılık Bölümü’nden yapılan açıklamaya göre, 4.2 metre büyüklüğündeki dev köpek balığının Gerring’in katili olabileceği belirtildi.

Saldırı sonrasında kapatılan bölgedeki plajlar, köpek balığının öldürülmesinin ardından, yeniden açıldı.

Avustralya’da köpek balığı saldırılarının kayıt altına alındığı 1791 yılından bu yana, görülen binden fazla saldırıda, 233 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar