Konya'dan Suriye'ye yardım eli

- Konya İHH İnsani Yardım Derneğince, içerisinde gıda ve tıbbi yardım malzemesi bulunan 3 tır, Suriye'ye gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Konya'dan Suriye'ye yardım eli

KONYA (AA) - Konya İHH İnsani Yardım Derneğince temin edilen, ikisi gıda biri tıbbi yardım malzemesi dolu 3 tır, Suriye'ye gönderilmek üzere yola çıktı.

Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Mevlana Müzesi otoparkında düzenlenen uğurlama töreninde, yardımların geleneksel hale geldiğini ve yardıma muhtaçlara Konya'dan her hafta yardım göndermeye çalıştıklarını söyledi.

Suriye'ye gönderilecek 2 tırın ramazan kumanyası, 1 tırın ise tıbbi yaşam malzemesi ile doldurulduğunu belirten Uysal, "Suriye'deki mağduriyetler inşallah son bulur. Biz İslam ümmeti için bu çalışmaları ara vermeden sonuna kadar sürdüreceğiz." dedi.

Uluslararası Doktorlar Birliği Derneği (AID) Konya Şubesi Başkanı Mustafa Necati Özkan da sağlık camiası olarak şubat ayının sonlarından itibaren Müslümanların kanayan yaralarına çare olabilmek için 45 doktor, diş hekimi ve sağlıkçı olarak bir araya geldiklerini aktardı.

Şubat ayından itibaren Konya'da iki kez büyük çaplı sağlık taraması gerçekleştirdiklerini ifade eden Özkan, "Sadece Konya İçinde değil, sınırımızın hemen dibinde olan Halep, Şam ve İdlip'te bombardıman altında olan insanların yaralarına çare olabilmek için böyle bir yardım kampanyası başlattık." şeklinde konuştu.

Özkan, çalışmalar neticesinde 2 bin kişinin yarasına çare olabilecek malzeme listesi hazırladıklarını ve bombardımandan etkilenen insanlara ulaştıracaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından yapan dua ile tırlar Suriye'ye uğurlandı.

Yorumlar