Konya'daki sulama göletinde boğulan çocuklar

- Hüyük ilçesinde aileleri tarafından kayıp ihbarı yapılan ve bir sulama göletinde cesetleri bulunan 2'si kardeş 3 kız çocuğunun cenazeleri defnedildi

Google Haberlere Abone ol
Konya'daki sulama göletinde boğulan çocuklar

KONYA (AA) - Konya'nın Hüyük ilçesinde sulama göletinde boğulan 2'si kardeş, 3 kız çocuğunun cenazeleri toprağa verildi.

Çocukların cenazeleri, Beyşehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak Başlamış Mahallesi'ndeki meydana getirildi. Burada, vatandaşlar aileye taziyelerini iletti.

Sulama göletinde yaşamını yitiren Evra Nur Yılmaz'ın annesi Ayşe Yılmaz, gözyaşlarına boğuldu, ağıtlar yaktı. Yaklaşık 2 yıl önce babasını kanser nedeniyle kaybettiği öğrenilen Evra Nur Yılmaz'ın bir gün önce babasını rüyasında gördüğü öğrenildi.

Kızının rüyasını anlatan anne Yılmaz, "Yavrum, bir gün önce babanı rüyanda görmüştün. Baban, 'Kızım, sen benim en kıymetlimsin. Evra Nur'um seni götüreceğim' demişti" diyerek gözyaşı döktü.

Gölette boğulan kızların cenazeleri, Başlamış Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Kızların dayısı Bekir Küçükkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğenlerinin okullarında çok başarılı olduğunu, herhangi bir sıkıntılarının da olmadığını söyledi.

Yeğenlerinin Ankara'dan köye tatil için geldiklerini ifade eden Küçükkaya, Evra Nur'un babasının 2 yıl önce kanserden vefat ettiğini anlattı.

Acılarının büyük olduğunu dile getiren Küçükkaya, Allah'tan çocukların ailelerine sabır vermesini diledi.

Konya'nın Hüyük ilçesinde, dün Elmas (14) ve ablası Ayşenur Atan (15) ile teyzesinin kızı Emra Nur Yılmaz'dan yakınları haber alamamıştı. Akşam saatlerinde jandarmadan yardım istemiş, yapılan aramalar sonucu 3 kız çocuğunun cesetleri, mahalledeki sulama göletinde su yüzeyinde bulunmuştu.

Yorumlar