Konya'daki cinayet davasında karar

- Kendisini darp, şantaj ve tehdit yoluyla beraber olmaya zorladığını iddia ettiği kişiyi tabancayla öldüren kadın, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı - Sanık Çiçek: - "Olayda kullandığım tabancayı pazarcılık yapan bir kişiden satın aldım. Silah kullanmayı televizyonda sürekli takip ettiğim bir diziden öğrendim"

Google Haberlere Abone ol
Konya'daki cinayet davasında karar

KONYA (AA) - Konya'da kendisini darp, şantaj ve tehdit yoluyla birlikte olmaya zorladığını iddia ettiği kişiyi tabancayla öldüren kadına, 18 yıl hapis cezası verildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, Mehmet O'yu (39) "kasten öldürme" suçundan yargılanan Havva Büyükdoğrucan Çiçek (42) cinayetten 16, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 2 yıl olmak üzere 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Açıklanan gerekçeli kararda, polise, savcıya ve sorgu hakimine herhangi bir savunma yapmayan sanığın ifadelerine yer verildi.

Çiçek, ilk eşinin 1996'da hayatını kaybettiğini, 2005'e kadar babasının evinde yaşadığını söyledi.

Daha sonra Zeynel Çiçek ile evlendiğini belirten sanık, 2013'de akrabası Mehmet O'nun kendisini rahatsız etmeye başladığını iddia etti.

- "Silah kullanmayı diziden öğrendim" iddiası

Sürekli bu kişi tarafından tecavüze uğradığını öne süren Çiçek, şunları kaydetti:

"Penseyle işkence yapıyordu. Kapıyı açmazsam bağırıp çağırıyor, komşuları rahatsız ediyordu. Olay günü de aynı şekilde geldi. Bana saldırdı. Çantamdaki silahı aldım. Elimden almaya çalışırken tabanca kendiliğinden patladı. Merdivene düştü. Ben de hızımı alamayıp, korkup kaçması için havaya ateş açtım. Bir süre sonra polisi aradım ve teslim oldum. Olayda kullandığım tabancayı pazarcılık yapan bir kişiden satın aldım. Silah kullanmayı televizyonda sürekli takip ettiğim bir diziden öğrendim. Ayrıca silahı satın aldığım kişi de nasıl kullanacağımı bana basitçe tarif etti."

Öldürülen Mehmet O'nun yakınları ile tanıkların ifadelerinin de yer aldığı gerekçeli kararda mahkeme, ilişki yaşadığı Mehmet O'yu son zamanlardaki tehditlerinden dolayı Çiçek'in kasten öldürme suçunu işlediği görüşüne yer verdi.

Sanığı önce müebbet hapis cezasına çarptıran ancak eylemin haksız tahrik altında işlendiğini düşünülerek cezayı 16 yıla indiren mahkeme heyeti, olayda meşru savunma şartlarının oluşmadığına karar verdi.

Ruhsatsız tabanca bulundurmaktan verilen 2 yıl hapis cezasıyla ilgili sanığın duruşmadaki tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak, yeniden suç işlemeyeceğine dair olumlu kanaat oluşmadığından, hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulamasına yer olmadığı belirtildi.

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi'nde 6 Haziran 2016'da, Mehmet O. tabancayla vurularak öldürülmüş, gözaltına alınan Havva Büyükdoğrucan Çiçek tutuklanmıştı.

Yorumlar