Konya'daki cinayet davası

- Merkez Meram ilçesinde, 3 çocuğunun annesi, imam nikahlı eşini bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Konya'daki cinayet davası

KONYA (AA) - Konya'da imam nikahlı eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, 15 yıl hapis cezası verildi.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu yargılanan sanıklar Hikmet İlhan, Abdullah İ, Mustafa T. ve Kemal K. ile taraf avukatları katıldı.

Son sözü sorulan sanık Hikmet İlhan, ölen imam nikahlı eşinin, erkek arkadaşı Abdullah İ. ve arkadaşlarına kendisini darbettirdiği ve paralarının gasbedildiğini öne sürdü. Bunun üzerine çıkan tartışma esnasında elindeki bıçağı alıp eşi Elveda Battal'ı öldürdüğünü belirten İlhan, pişman olduğunu söyledi.

Müebbet hapisle yargılanan İlhan'ın, olayı haksız tahrik altında işlediğine hükmeden mahkeme heyeti, sanığa 18 yıl hapis cezası verdi. Heyet, sanığın duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak cezayı 15 yıla indirdi.

Hikmet İlhan'ın kaçırılıp darbedilmesiyle ilgili yargılanan Abdullah İ, Mustafa T. ve Kemal K. ise birer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. 3 sanık, tutukluluk süreleri göz önüne alınarak tahliye edildi.

Merkez Meram ilçesinde, 31 Mart'ta, üç çocuk annesi Elveda Battal, evinde bıçakla öldürülmüş bulunmuştu. Bir gün sonra Aydın'da jandarma ekiplerine teslim olan Battal'ın imam nikahlı eşi Hikmet İlhan Konya'da tutuklanmıştı.

Yorumlar