Konya'daki PDY davası

Konya merkezli soruşturma kapsamında açılan davanın 5'inci duruşması tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Konya'daki PDY davası
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin Konya merkezli soruşturma kapsamında, 2'si tutuklu 74 sanık hakkında açılan davanın 5'inci duruşması tamamlandı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada söz verilen müşteki iş adamı Nusret Argun, şirketlerine yönelik yapılan operasyonlarda yüzlerce mazlumun "ahı"nın alındığını söyledi.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın, devletin imkanlarıyla kendisine tuzak kurduğunu ifade eden Argun, "Bize bunu çektirenlerin düşünemediği, Allah'ın hesabıydı. Yapılan yanlışları bizden başkaları da gördü. Devlet vatandaşlarına tuzak kurar mı? Bu yapı, devletin imkanlarıyla bana tuzak kurmuştur. Hukuki temeli olmayan cezaya mahkum edildim. Tüm bunlara rağmen devletime küsmedim." diye konuştu.

Şahsına ve iş yerine karşı "linç girişimi yapıldığını" dile getiren Nusret Argun, "Cemaat evinden çıkmayanlar, bugün burada 'milli görüşçüyüm' diyor." ifadelerini kullandı.

Tutuksuz yargılanan sanık eski emniyet amiri Akif Karaoğlu ise reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, reddi hakim talebini oy birliğiyle reddetti.

Mahkeme heyeti, eski Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile Ali Akın hakkındaki yakalama kararının devamına, eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün ve polis memuru Yücel Özaşık'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Duruşma, 22 Haziran'a ertelendi.

Davanın geçmişi
Sanıklar hakkında, "Paralel Devlet Yapılanması'na üye olmak", "Soruşturmanın, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek" gibi suçlamalar bulunuyor.
Soruşturma kapsamında 19 ilde düzenlenen operasyonların gözaltı gerekçesinde, zanlıların, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin 2008'deki operasyonunda, Konya merkezli Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun ve 249 kişiye asılsız delillerle işlem uyguladıkları iddiası yer alıyor.

Gerekçede, o dönemde Okyanus İnşaat'ın yaklaşık 200 dairesine satılmaması için tedbir konulduğu, ancak zanlılardan birinin bu dairelerden 2'sini usulsüz şekilde piyasadan daha ucuza satın aldığının ortaya çıktığı kaydediliyor.

Yine zanlılardan emniyet mensubu olduğu belirtilen kişinin, Konya'daki emlak şirketinin reklamında oynadığı ve karşılığında 2 daire aldığı öne sürülüyor.

Ayrıca, iş adamı Argun'un borsada halka arz edilen 75 milyon liralık doğalgaz şirketinin değerinin usulsüz soruşturmalarla düşürüldüğü ve değerinin çok altında, 11 milyon liraya başka iş adamına sattırdıkları iddia ediliyor.

Yorumlar