Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu ile kekemeliği yendiler

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da iki yıl önce hizmete sunulan Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu, her yaştan iki bin kişinin derdine derman oldu. Bağcılar...

Google Haberlere Abone ol
Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu ile kekemeliği yendiler

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da iki yıl önce hizmete sunulan Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu, her yaştan iki bin kişinin derdine derman oldu.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, eğitim kursuna katılan kursiyerler 3 aylık bir süreç sonrası sağlığına kavuşuyor. Uzman konuşma terapistlerinin eğitim verdiği kurs, 3 haftalık yoğun eğitimin ardından periyodik olarak devam ediyor. Kekemeliği olanlar, kurs sayesinde bu rahatsızlıklarından kurtulmanın sevincini yaşıyor.

Kursa katılan her yaştan kekeme ve konuşma bozukluğu olan iki bin ilçe sakini sağlığına kavuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Bakanı Lokman Çağırıcı, konuşma bozukluklarının insanların yaşamlarında olumsuzluğa sebep olduğunu ifade etti. Binlerce insanın konuşma bozukluğu sebebiyle iş ve sosyal yaşama büyük sıkıntılar yaşadığına dikkati çeken Çağırıcı, "Kurslarımız sayesinde 5 yaşından 60 yaşına kadar bu sorunu yaşayan hemşehrilerimin sorunlarına kesin çözüm buluyoruz. Onların dualarıyla hizmet yolunda ilerleyişimizi sürdürüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Konuşma bozuklukları eğitmeni Ebru Suiçmez de konuşma bozukluklarında yanlış alışkanlıkların etkili olduğunu kaydetti. Bunların başında nefesi uygun kullanamamanın geldiğini vurgulayan Suiçmez, şöyle devam etti:

"Ağırlıklı olarak doğru şekilde nefes alıp verme çalışması yapıyoruz. Doğru konuşma tekniğini öğretiyoruz. Akıcı, rahat konuşmalarını sağlıyoruz. Çubuk çalışması ile dudak ve kasların gelişmesine katkı sağladık. Proje kapsamında artikülasyon, hızlı konuşma ve kekemelik sorununu giderdik. 5-6 yaştan 60 yaşa kadar herkese yönelik çalışma yaptık. Konuşma bozukluğu bir kader değildir. Herkes cesaret ederek konuşmasını düzeltebilir."

Kendisine yapılan korkutucu şaka neticesinde 5 yaşında kekeme olduğunu anlatan 15 yaşındaki Muhammed İnce de 10 yıl sonra katıldığı kurs sayesinde bu sorundan kurtulduğunu anlattı.

İnce, "Şimdi kendimi rahatça ifade edebiliyorum. Öz güven kazandım. Telefonla arkadaşlarımla rahatça konuşabiliyorum" ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Hasan Hacıoğlu da 3 yaşındayken akrabalarının 'seni polise veririz, hapse atarlar' diye korkutmalarının ardından kekemelik yaşadığını kaydetti.

15 yaşına kadar bu rahatsızlıkla geldiğini aktaran Hacıoğlu, "Şarkı söylememe rağmen konuşamıyordum. Şimdi her ortamda rahatça konuşabiliyorum. Bu kurs benim için milat oldu. Kendinizi ifade edemezseniz vasıfsız elemandan öteye geçemiyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar