Kontrolden çıkan aracın yayalara çarpması

- Adana'da hafif ticari aracın çocuk arabası ve kaldırımda yürüyenlere çarptığı kazada yaşamını yitiren kız çocuğunun ablası da hayatını kaybetti - Kazada yaşamını yitiren iki kız kardeş, Küçükoba Mezarlığı'nda yan yana defnedildi

Google Haberlere Abone ol
Kontrolden çıkan aracın yayalara çarpması

ADANA (AA) - Adana'da hafif ticari aracın çocuk arabası ve kaldırımda yürüyenlere çarptığı kazada, yaşamını yitiren kız çocuğunun ablası da hayatını kaybetti.

Seyhan ilçesinde A.E'nin (37) kullandığı 01 BPN 82 plakalı hafif ticari aracın kaldırımda yürüyen yayalara ve çocuk arabasına çarpması sonucu yaralanan 4 yaşındaki Aslı Savcı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Yakınları tarafından Adana Adli Tıp Kurumunda alınan 1 yaşındaki Cahide ve 4 yaşındaki ablası Aslı Savcı'nın cenazesi, Küçükoba Mezarlığı'nda kılınan namazın ardından yan yana toprağa verildi.

Baba Hıdır Savcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki kızını kazada kaybettiğini belirterek, "Torbacılar, esrarcılar hepsi etrafımızda geziyor. Nereye kadar gidecek, bir şeyler yapılmayacak mı? Gidip vuralım mı? Yeter artık iki kızımı kaybettim. Yukarıda Allah var." diye konuştu.

Dede Abdulkadir Savcı da iki torununun ölümüne neden olan sürücünün aşırı hızlı olduğunu öğrendiklerini belirtti.

Kazanın yaşandığı yerin sorunlu bir bölge olduğunu ileri süren Savcı, "Orası uyuşturucu, sigara kaçakçılarının olduğu bir yer, her gün olaysız gün geçmiyor. Şoförün aşırı hızlı olduğunu ve uyuşturucu ticaretiyle ilgili olduğu iddia ediliyor. Yanında 3 kişinin daha olduğu belirtildi. Birilerinden kaçarken mi torunlarımın canına kastettiler bilmiyoruz. Bu kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum." diye konuştu.

Amca Mehmet Ali Savcı ise kazanın olduğu yerde devamlı silah ve uyuşturucu kaçakçılarının bulunduğunu ve sık sık olayların olduğunu iddia etti.

Bu arada, kazanın ardından kaçan sürücü A.E'nin polise teslim olduğu, kazada yaralanan anne ile kaldırımda yürüyen 12 yaşındaki Enes Kılınç'ın hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Dün, Yenibey Mahallesi Eminağa Caddesi'nde, hafif ticari aracın çocuk arabası ve kaldırımda yürüyenlere çarptığı kazada, çocuk arabasındaki 1 yaşındaki Cahide Savcı ölmüş, anne Hediye Savcı (26) ve 4 yaşındaki kızı Aslı Savcı ile 12 yaşındaki Enes Kılınç yaralanmıştı.

Yorumlar