Kongo'da etnik çatışmalar

- Ülkede meydana gelen etnik çatışmada en az 8 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Kongo'da etnik çatışmalar

KİBİRİZİ (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde meydana gelen etnik çatışmada en az 8 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kongo’daki Barış, Demokrasi ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Ruanda Demokratik Kurtuluş Kuvvetleri’ne (FDLR) bağlı militanlarının düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı ve 11 evin ateşe verildiği belirtildi.

Ordunun müdahalesi olmaması durumunda kayıpların daha fazla olacağına dikkat çekilen açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren militanların askerler tarafından püskürtüldüğü ifade edildi.

Katliamın kınandığı açıklamada, bölgede bulunan askerlerden FDLR militanları bölgeden çıkartılana kadar operasyonlara devam etmeleri talep edildi.

Kongo’nun Kibirizi bölgesinde aktivist olan Jack Movanga, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FDLR ile ittifak halinde olan Hutu kökenli militanların Hutu ile Nandiye kökenli insanların yaşadığı Kibirizi bölgesine saldırdığını kaydederek, çıkan çatışmada 10 kişinin yaşamını yitirdiğini ileri sürdü.

Olayın intikam alma ve hesaplaşma meselesi olduğuna işaret eden Movanga, olayların cumartesi gecesi köydeki Nandiye kökenli bir kişinin kaçırılmasıyla başladığını, pazar sabahı aynı köyde FDLR mensubu olduğu zannedilen bir kişinin cesedine rastlandığını söyledi.

Yorumlar