"Komutan silahı yanağıma doğrultup havaya ateş açtı"

- Bölücü terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için bulunduğu Boğaziçi Köprüsü'nde darbeci askerlerin silahından çıkan kurşunla yaralanan 2 çocuk annesi Safiye Bayat: - "Konuşmak için yanına gittiğim komutan beni tutarak 'İşte sizi anneniz bu günler için doğurdu' dedi. Ardından da silahını yanağıma doğrultup, havaya doğru ateş açtı. Yüzümden dökülen ateşleri de hissettim" - "Ben 'Bu bir vatan mücadelesi, ümmetçilik. Orada yatan kardeşler benim kardeşim olabilir' dedim. Onlara yardım ettim, taşıdığım insanların çoğu ölmüş" - "Kurşun sağ bacağımdan girdi ve çıktı. Allah yardım etti. Oradakiler bana siper oldular. Başımın üstüne kapandılar, beni koruma altına aldılar. Ambulanslar hiç bir şekilde oraya yetişmedi. Zaten özel bir araçla da hastaneye geldim. Allah bu darbe girişimini püskürtmemize vesile olan tüm halkımdan razı olsun"

Google Haberlere Abone ol
"Komutan silahı yanağıma doğrultup havaya ateş açtı"

İSTANBUL (AA) - ADEM KOÇ- HATİCE ŞENSES - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, darbecileri durdurmak için Boğaziçi Köprüsü'ne giden ve burada cuntacı bir askerin silahından çıkan kurşunla yaralanan 2 çocuk annesi 34 yaşındaki Safiye Bayat, "Konuşmak için yanına gittiğim komutan beni tutarak 'İşte sizi anneniz bu günler için doğurdu' dedi. Ardından da silahını yanağıma doğrultup, havaya doğru ateş açtı. Yüzümden dökülen ateşleri de hissettim." dedi.

Darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde yaşananlara ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bayat, Hazreti Hüseyin'in "En büyük cihad, zalimin karşısına çıkıp 'sen haksızsın' demektir" sözlerini hatırlatarak, bunu göstermek, vatana, millete, Müslüman kardeşlerine destek olmak için Boğaziçi Köprüsü'ne gittiğini anlattı.

Safiye Bayat, darbe girişimine ilişkin olayları televizyonlardan öğrenmesinin ardından saat 24.00 sıralarında evinden çıktığını, yaklaşık 45 dakika yürüdükten sonra da Boğaziçi Köprüsü'ne ulaştığını aktardı.

Bayat, köprüye ulaştıktan sonra askerlerin komutanlarıyla konuşmak için yanlarına gitmek istediğini ancak polisin bu girişime, "Size zarar gelebilir" diyerek izin vermediğini aktararak, "Ama ben polislerimize gitmek istediğimi söyledim. İçimden 'Oraya bir erkek gitse onu direkt öldürürler ama bir kadını sadece korkutmak amaçlı bir şey yapabilirler' diye düşündüm. Korkusuzca gidip askerlerle konuştum. Askerlerin kumandanı bana sadece 'Buradan git' dedi. Ben de 'Lütfen bunu yapmayın, siz bizim Mehmetçiğimizsiniz' dedim." ifadelerini kullandı.

- "Asker silahını yanağıma doğrultup havaya doğru ateş etti"

Daha sonra konuşmak için yanlarına gittiği darbeci komutanın kendisini tutarak "İşte sizi anneniz bu günler için doğurdu" dediğini, ardından da silahını yanağına doğrultup, havaya doğru ateş açtığını dile getiren Bayat, şöyle devam etti:

"Yüzümden dökülen ateşleri de hissettim. 'Beni korkutamazsınız' dedim. Bunları tehdit amaçlı yaptılar. Çok da düzgün, onları taciz etmeden, tehdit etmeden konuşmuştum. 'Buraya sadece cep telefonuyla geldim, siz silah doğrultuyorsunuz' dedim. Cep telefonumu fırlattılar, 'Şimdi git' dediler. Geri döndüğümde ise çatışma başlıyordu. Havaya ateş açtılar, sonra bir baktım arkamdan bütün millet geliyor. O sırada birçok yaralanan oldu. Orada bir doktor arkadaşımızı gördüm onun özverisine dayanamadım, geri dönmek, evime gitmek istemedim. Ben 'Bu bir vatan mücadelesi, ümmetçilik. Orada yatan kardeşler benim kardeşim olabilir' dedim. Onlara yardım ettim, taşıdığım insanların çoğu ölmüş. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin, şehadetlerini inşallah kabul etsin."

- "Bir yaralıya giderken şehadet şerbeti de içebilirdim"

Safiye Bayat, daha sonra darbeci askerlerin yaraladığı bir kişiye yardım etmek amacıyla geri dönerken bacağından kurşunla yaralandığını belirterek, "Kurşun sağ bacağımdan girdi ve çıktı. Allah yardım etti. Oradakiler bana siper oldular. Başımın üstüne kapandılar, beni koruma altına aldılar. Ambulanslar hiç bir şekilde oraya yetişmedi. Zaten özel bir araçla da hastaneye geldim. Allah bu darbe girişimini püskürtmemize vesile olan tüm halkımdan razı olsun. Ölenlere Rabbim rahmet eylesin, yaralı kardeşlerimize de şifalar nasip etsin." diye konuştu.

Darbeci askerlerin kendisini korkuttuğu ve arkasından yüzlerce ateş açtığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Allah benim canımı almadı. Bir hastaya giderken beni yaralayan bu kurşun inanın damarlarıma da zarar verememiş. Bu da güzel bir şey, bu da bir takdiri ilahi. Bir yaralıya giderken şehadet şerbeti de içebilirdim ama yaralandım. Allah'a çok şükür iyiyim, hiç acı çekmedim. Oraya giderken aklımdaki düşünce inanın vatanım için orada olmaktı. 'Darbe girişimi oluyor' diye televizyonlarda duydum. Sonra da mesaj geldi oradan öğrendim detayları. Ondan sonra da yola çıktım."

Safiye Bayat, bugün bacağına platin takılacağını, bu nedenle de herkesten dua istediğini belirterek, "Allah'a çok şükür korkulacak bir durum yok. Herkese şunu söylüyorum hiçbir zalimin karşısında susmayın, hiçbir zalimin karşısında boyun eğmeyin ve hiçbir zalime de karşı durmaktan çekinmeyin. Ben çekinmedim." şeklinde konuştu.

Yorumlar