"Komşu", sofrasına balığı Edirne'den taşıyor

- Yunanistan ve Bulgaristan'dan Edirne'ye gelen turistler, balık alışverişini kentteki balıkçılardan yapıyor

Google Haberlere Abone ol
"Komşu", sofrasına balığı Edirne'den taşıyor

EDİRNE (AA) - Yunanistan ve Bulgaristan'dan Edirne'ye gelen turistler, balık alışverişini kentteki balıkçılardan yapıyor.

Haftanın belirli günlerinde sınır kapısını geçerek kente gelen turistlerin yeni gözdesi, balıkçılar oldu.

Balıkçı Ali Talu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son aylarda Türkiye'de balık bolluğu yaşandığını söyledi.

Vatandaşların doya doya balık tükettiğini ifade eden Talu, "Yurt dışından da müşterilerimiz oluyor. Çoğunlukla Yunanistan ve Bulgaristan'dan alışveriş yapmaya geliyorlar. Yabancı müşterilerimiz Türkiye'de balığın daha ucuz olduğunu söylüyor. Türkiye'de balık canlı canlı satılıyor. Denizden yakalanan balık anında tezgaha geliyor. Burada balık taze Yunanistan'da çoğunlukla buzhane balığı satılıyor. Yunanlının da gözdesi bu sezon palamut oldu." diye konuştu.

Yunanistan vatandaşı George Karatanas ise her hafta alışveriş yapmak için Edirne'ye geldiğini belirtti.

Balık fiyatlarının Türkiye'de Yunanistan'a göre daha düşük olduğunu ifade eden Karatanas, "Türkiye ve Yunanistan dost ülkeler. Burada komşumuz Edirne'den alışveriş yapıyoruz. Buradaki balıkları taze ve ucuz olduğu için tercih ediyoruz." şeklinde konuştu.

-Karadeniz'deki fiyat artışı Marmara'ya yansımadı

Balıkçı Feridun Bistiren de havaların soğumasıyla Karadeniz'deki balıkçılarda fiyatların arttığını söyledi.

Fiyatların Marmara'daki tezgahlara daha yansımadığını dile getiren Bistiren, "Şu an palamutun tanesi 10 lira, hamsi ve istavrit kilogramı 13 lira, levrek ve çipura ise kilogramı 30 liradan satılıyor. Vatandaşlar palamutu yoğun şekilde talep ediyor. Şu an mezgit ve barbun yok. Bu yıl hamsi ve çinekopta bolluk yaşanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Balıkçı Hamza Köksoy ise havaların soğumasının palamutu etkilediğini söyledi. Balıkçıların çinokop beklediğini dile getiren Köksoy, "Yaklaşık iki aydır palamut bolluğu vardı. Palamutun tanesi şu an 10-12 liradan satılıyor. Tabii ilk zamanlar palamutun üç tanesini 20 liraya satmıştık. Balıklar yavaş yavaş pahalanmaya başladı." dedi.

Köksoy, balık fiyatlarının havalara göre değişkenlik gösterdiğini kaydetti.







Yorumlar