Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi açılış töreni

- Başbakan Yıldırım: (3) - "Kaybedilen zamanı telafi etmek gibi bir görevimiz var. Türkiye, istikrarsız dönemde kaybetmiş. 70 kayıp, 80 telafi, 90 kayıp, 2000'ler telafi. Hep böyle mi gideceğiz? Kazanalım. Geri sarıp tekrar kaybettiklerimizi bularak sevinmeyelim" - "FETÖ gitti, BETÖ geldi. Bunlar vardiyalı çalışıyor. 15 Temmuz'da bunlar vardiyadan düştü, BETÖ geldi. Hangisi gelirse gelsin, bu büyük millet karşısında vız gelir tırıs gider. Bunları da aşacağız. Hepsini aşacağız. Medeniyet yolculuğumuza kararlılıkla devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi açılış töreni

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Kaybedilen zamanı telafi etmek gibi bir görevimiz var. Türkiye istikrarsız dönemde kaybetmiş. 70 kayıp, 80 telafi, 90 kayıp, 2000'ler telafi. Hep böyle mi gideceğiz? Kazanalım. Geri sarıp tekrar kaybettiklerimizi bularak sevinmeyelim." dedi.

Yıldırım, Kurtköy'deki Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin açılışındaki konuşmasında, projelerin gerçekleştirilmesi konusunda vakitlerinin olmadığını söyledi.

Zamanlarının kısa, işlerinin çok olduğunu anlatan Yıldırım, "Konuşacak çok şey var. Zamanımız kısa, işimiz çok. Siz üretmeye devam edin. Siz Türkiye için iş aş sağlamaya devam edin. Her zaman yanınızdayız. Turkuaz halıları önünüze aça aça yolumuza devam edeceğiz. Yolları, köprüleri, yeni tren yollarını bunun için yapıyoruz. Ülkemizin rekabet gücünü artırmak. Ülkemizi geleceğe hazırlamak." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, çocuklarının Osmangazi Köprüsü'nü en son dün kullandığını belirterek, çocuklarıyla aralarında geçen konuşmayı anlattı.

- "27 Ağustos'tan itibaren 2. köprüde kamyon göremeyeceksiniz"

Yakın gelecekte İzmir'den çıkan vatandaşların 2 saat 50 dakikada İstanbul'a geleceğini anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Böyle bir şey var mı? Var. Yaparsan olur. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Eserler ortada. Cumhurbaşkanımız bu işin başını çekti. Bizlere yön ve istikamet verdi ve vermeye devam ediyor. Biz de gereğini yapıyoruz. 26 Ağustos büyük gün. Hem büyük zafer hem de büyük bir eserin Türkiye'ye kazandırılmış olmasının mutluluğunu birlikte yaşayacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 217 kilometre otoyol. Dört gidiş, dört geliş. Ondan sonra 27 Ağustos'tan itibaren 2. köprüde kamyon göremeyeceksiniz. Tren yolu da var. O daha sonra devreye girecek. Şimdiden köprüyü yaparken yerini yaptık. O da yapılınca trenle Ankara'dan köprüden geçip Edirne, Avrupa, istersen Azerbaycan ve Çin'e kadar git. Sana kalmış. Eğer vaktin varsa."

Yıldırım, üniversite-sanayi iş birliğiyle açılan tesisin hayırlı olmasını temennisinde bulunarak, burada yapılacak her türlü çalışma ve yeniliğin Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesi için katkı olacağını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefinin gerçekleşmesi için ciddi adımlardan birinin bu merkez olacağını dile getiren Yıldırım, bu ve benzeri konularda desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Yıldırım, teknolojiye daha fazla yatırım yapacaklarını dile getirerek, hükümet olarak destek vereceklerini kaydetti.

- "Kaybettiklerimizi bularak sevinemeyiz"

Daha hızlı çalışmaları gerektiğini dile getiren Yıldırım, "Arkadaşlarımız da 'Efendim neden acele ediyoruz, vaktimiz var.' diyor. Onlar bunu derken 65 yaşı düşünüyor. Emeklilik zamanı. Ama ben bir daha ki seçimi düşünüyorum. Arada böyle bir fark var. Onun için vakit. Zamana karşı yarışıyoruz. Kaybedilen zamanı telafi etmek gibi bir görevimiz var. Türkiye istikrarsız dönemde kaybetmiş. 70 kayıp, 80 telafi, 90 kayıp, 2000'ler telafi. Hep böyle mi gideceğiz? Kazanalım. Geri sarıp tekrar kaybettiklerimizi bularak sevinmeyelim. Bir adım ötesini... Bunu yapmaya mecburuz. Bunun yolu da ayrılıklarımızı ve gayrılıklarımızı bir tarafa bırakıp, Türkiye'nin geleceği, Türk milletinin selameti için birlikte hareket edeceğiz. Kavga etmeye lüzum yok." değerlendirmelerinde bulundu.

- "FETÖ gitti, BETÖ geldi"

Başbakan Binali Yıldırım, ayrılıkların daha az olduğunu anlatarak, Türkiye'nin herkese yeteceğini söyledi. 15 Temmuz sonrasında gerçekleşen Yenikapı ruhunu devam ettirmenin en önemli işlerinden biri olduğunu dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu darbe goygoycuları darbe muvaffak olmayınca 'Şimdi bunlar birbirlerine girecekler.' demeye başladılar. Avucunuzu yalarsınız. Bu millet büyük millet. Bu millet sizin gazınıza gelmez. Bu topraklarda kader birliği yaptık. Türküyle, Kürdüyle, Çerkesiyle, Lazıyla, her türlü etnik, meşrep, mezhep bizim tarihimizde ve geleneğimizde var. Bunların üzerine millet olma şuuru hiçbir zaman kaybolmamıştır. Bugün bölücü örgütü... FETÖ gitti, BETÖ geldi. Bunlar vardiyalı çalışıyor. 15 Temmuz'da bunlar vardiyadan düştü BETÖ geldi. Hangisi gelirse gelsin, bu büyük millet karşısında vız gelir tırıs gider. Bunları da aşacağız. Hepsini aşacağız. Medeniyet yolculuğumuza kararlılıkla devam edeceğiz."

Yıldırım, akıl terine daha çok yatırım yapacaklarını belirterek, sorunları torunlara bırakmayacaklarını anlattı.

Bunun kendi sorumlulukları olduğunu dile getiren Yıldırım, bunu yapmamaları durumunda gelecek kuşakların ve tarihin kendilerinden hesap soracağını ifade etti.

Bunu da el birliğiyle yapacaklarını aktaran Yıldırım, "İki tane biri alt alta toplarsanız eder 2, yan yana koyarsanız eder 11. Çarpan etkisi büyük. Onun için beraber, omuz omuza, yan yana. Anlaştık değil mi Sayın Sabancı? Bu hizmetin memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve diğer protokol üyeleri merkezin açılışı için sahneye davet edildi.

Mikrofonu eline alan Başbakan Yıldırım'ın, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Yıldırım'ın besmele çekmesinin ardından kurdelenin kesimiyle tesisin açılışı yapıldı.

Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler ardından tesisi gezdi.

(Bitti)

Yorumlar