"Kolumu kaybetmek hiç umurumda olmadı"

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanan temizlik görevlisi Özçelik: - "Devlet bir tanedir. Devlet olmazsa biz olmayız. Hepimiz bu bilinçteydik. Onun için sokaktaydık" - "Kolumu kaybetmek hiç umurumda olmadı. Neticede vatan için oldu. Bir daha olursa hiç tereddüt etmeden yine giderim. Binlerce insanın aynı görüşte olduğunu düşünüyorum" - "Bizdeki iman, Kur'an ve vatan aşkı, hainlere izin vermez"

Google Haberlere Abone ol
"Kolumu kaybetmek hiç umurumda olmadı"

İSTANBUL (AA) - Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında kalkışmacı askerler tarafından Çengelköy'de yaralanan Oğuzhan Özçelik, "Devlet olmazsa biz olmayız" bilinciyle sokağa çıktıklarını belirterek, "Kolumu kaybetmek hiç umurumda olmadı. Neticede vatan için oldu. Bir daha olursa hiç tereddüt etmeden yine giderim." dedi.

Üsküdar Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan 33 yaşındaki Özçelik, darbe girişimi sırasında yaşadıklarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini belediyenin araç garajında duyduğunu, bunun üzerine belediyenin temizlik araç ve gereçleriyle kışlaların önüne giderek giriş ve çıkışları kapattıklarını söyledi.

Özellikle Selimiye Kışlasında yoğun önlemler alındıktan sonra Çengelköy'e geçtiğini belirten Özçelik, şöyle devam etti:

"Kısıklı'ya baktığımda çok yoğun bir kalabalık gördüm. Birkaç kişiye telefon ederek nerede yardıma ihtiyaç olduğunu sordum. Bana Çengelköy Polis Karakolunun önünde çok sayıda şehit ve gazi olduğunu söylediler. Hemen çatışmanın olduğu yere doğru ilerledim. Çengelköy Polis Karakolunun olduğu yere gittiğimizde elinde silahla duran askerlerle karşılaştım ve biriyle tartıştım. 'Seni buraya kim gönderdi? Sen silahı kime çekiyorsun?' diye tepki gösterirken bir keskin nişancı tarafından vuruldum. Kurşun, kalbimin biraz yukarısına, sol omzuma isabet etti. Sağ-sol kol ya da bacaklar fark etmez. Vatan söz konusu olunca her şey teferruattır."

Özçelik, önce Çengelköy'deki bir hastaneye, orası dolu olduğu için Ümraniye Devlet Hastanesine götürüldüğünü dile getirdi.

Burada da acil durumdaki hastaların çokluğu nedeniyle Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini aktaran Özçelik, şunları anlattı:

"Ameliyat edildim ancak sonraki günlerde ağrılarım hiç bitmedi. Doktorlardan aldığım bilgiye göre, yüksek ihtimalle sol kolumu artık kullanamayacağım. Kolumda şu anda hiçbir his yok. Asla kaldıramıyor ve oynatamıyorum. Kolumu kesmeyecekler ama artık kullanamayacağım. Vatan için kolumu kaybetmeye razıyım. Devlet bir tanedir. Devlet olmazsa biz olmayız. Hepimiz bu bilinçteydik. Onun için sokaktaydık. Kolumu kaybetmek hiç umurumda olmadı. Ben bir şekilde kurtuldum ama benden daha kötü olanlar var. Neticede vatan için oldu. Bir daha olursa hiç tereddüt etmeden yine giderim. Sadece ben değil, binlerce insanın aynı görüşte olduğunu düşünüyorum."

Özçelik, sol kolunu kaybettiğini ancak 2 ayağı ve sağ kolunun sağlam olduğunu belirterek, "Eğer yine böyle bir şey olursa hiç düşünmeden giderim. Sağ kolumu vermek için değil, şehit olmak için giderim." diye konuştu.

- "Vatanımız her şeyin üzerindedir"

Özçelik, vatanın her şeyin üzerinde olduğunu, bu nedenle hainlerin vatanı ele geçirmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Söz konusu vatan olunca her şeyden vazgeçmeye razı olduğunu ifade eden Özçelik, "Bizdeki iman, Kur'an ve vatan aşkı hainlere izin vermez. Bir kol 2 bacak bana yeter. İkisi de olmasa olur. Söz konusu vatan olduktan sonra, her şeyden vazgeçmeye hazırım. Şehit olan insanlarımız tekrar bu dünyaya gelse yine o tankların altına yatar, darbecileri durdururlar. Bunu tüm dünya iyi gördü." ifadelerini kullandı.

Yorumlar