Kohl, "Avrupa devlet töreniyle" uğurlanacak

-Almanya’nın eski Başbakanı Kohl için 1 Temmuz’da Avrupa Parlamentosunda devlet töreni yapılacak

Google Haberlere Abone ol
Kohl, "Avrupa devlet töreniyle" uğurlanacak

BERLİN (AA) – Almanya İçişleri Bakanlığından, cumartesi günü yaşamını yitiren Almanya’nın eski Başbakanı Helmut Kohl için 1 Temmuz’da Avrupa Parlamentosunda devlet töreni yapılacağı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 1 Temmuz'da Fransa'nın Strazburg kentinde yapılacak "Avrupa devlet töreninin" ardından Almanya’da da bir dini tören düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, Almanya'da Rheinland Pfalz eyaletindeki Speyer Kilisesi’ndeki dini ayinin ardından Kohl'e askeri törenle veda edileceği ifade edildi.

Almanya Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada da "büyük bir Avrupalı" olan Helmut Kohl için AB tarihinde ilk kez bir "Avrupa devlet töreni" hazırlandığı kaydedildi. Açıklamada Kohl’un eşinin isteği üzerine Almanya’da ayrı bir devlet töreninin düzenlenmeyeceği belirtildi.

Törenle ilgili organizasyonu Almanya İçişleri Bakanlığının yürüttüğü ifade edilen açıklamada, AB devlet töreni için Alman hükümetinin AB kurumlarıyla yakın temasta bulunduğu kaydedildi.

Alman basınında yer alan haberlerde, devlet töreninde Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB Komisyon Başkanı Jean Claude-Juncker, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve eski İspanya Başbakanı Felipe Gonzalez ile Kohl’un yol arkadaşlarının katılacağı ifade edildi.

Haberlerde Kohl’un Ludwigshafen’deki aile mezarlığına değil, Speyer kent mezarlığına defnedileceği belirtildi.

Yorumlar