'Kocamı kaybettim, yaralandım ama mutluyum'

- FETÖ'nün darbe girişiminde Akıncı Üssü'nde eşini şehit veren, kendisi ve oğlu yaralanan Güder, yaşadıklarına rağmen darbeyi önlediği için mutlu olduğunu söylüyor - Türkan Güder: - "Yara almama rağmen, eşimi kaybetmeme rağmen çok mutluyum darbe önlendiği için" - "Yalnız biz değil, tüm Kazan halkı oradaydı. Biz gittiğimizde önce normal askerler vardı, onlarla konuştuk. Sonra maskeli askerler çıktı, onlar bize ateş etti. Önde olduğumuz için bizi yaylım ateşine tuttular. Bizi vuranlar normal askerler değildi, o maskeli askerler ateş etti"

Google Haberlere Abone ol
'Kocamı kaybettim, yaralandım ama mutluyum'

ANKARA (AA) - YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı eşi ve oğluyla gittiği Akıncı Hava Üssü önünde açılan ateş sonucu eşini kaybeden, oğlu ve kendisi yaralanan Türkan Güder, her şeye rağmen darbenin engellenmesindeki katkısından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kurşun yaraları nedeniyle Gazi Hastanesinde tedavisi süren 5 çocuk annesi 60 yaşındaki Güder, AA muhabirine, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine eşi Ümit, ardından da oğlu Mertcan Güder'in Akıncı Hava Üssüne F-16'ların kalkışına engel olmak için gittiğini aktaran Güder, ardından kendisinin de evde duramadığını, Kazan halkıyla üsse gittiğini dile getirerek, şöyle dedi:

"Yalnız biz değil, Tüm Kazan halkı oradaydı. Biz gittiğimizde önce normal askerler vardı, onlarla konuştuk. Sonra maskeli askerler çıktı, onlar bize ateş etti. Önde olduğumuz için bizi yaylım ateşine tuttular. Bizi vuranlar normal askerler değildi, o maskeli askerler ateş etti. Oğlum öndeydi, ben de oğluma doğru yönelince üç kurşun bana isabet etti. Ondan sonraki kurşunlar da oğlumun bacaklarına geldi. Ben, oğlum yaralandık, eşimi kaybettim. Kazan'da konu, komşu, yaşlı, genç çok vatandaşımız yaralandı, çok evladımızı kaybettik ama çok şükür, bugünümüze hamdolsun." diye konuştu.

Karın boşluğu, kolu ve ayağından yaralanan Güder, Hacettepe Hastanesinde tedavisi süren 17 yaşındaki oğlu Mertcan'ın da durumunun iyi olduğunu, telefonda kendisiyle konuştuğunu söyledi.

Gençlerden, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmalarını isteyen Güder, "Ben vatanım, milletim için gittim oraya, bir şahsi görüşüm olduğu için değil. Vatanımı sevdiğim için, çocuklarımın geleceği için, 'Bu vatan bizim' demek için gittim oralara. Mutluyum, yara almama rağmen, eşimi kaybetmeme rağmen çok mutluyum darbe önlendiği için. Cumhurbaşkanımdan da tek dileğim idam yasası gelsin, onların idam edildiğini görelim istiyorum." ifadelerini kullandı.


Yorumlar