Kocaeli'deki orman köylülerine 10,3 milyon liralık destek

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Bakanlık olarak orman köylülerini de düşünüyoruz. Onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdik ve vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduk"

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'deki orman köylülerine 10,3 milyon liralık destek

KOCAELİ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Kocaeli'deki orman köylülerine 2003'ten itibaren 10,3 milyon liralık kredi desteği verildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, orman köylerinde yaşayanlara destek sağlanmaya ve onların gelir düzeylerini artırmaya devam edildiği belirtildi.

Orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla geliştirilen projelerin, ülke genelinde ara verilmeden uygulandığına işaret edilen açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünce bu projelerin sürdürüldüğü bildirildi.

Açıklamada, bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak, uygun projelerin hayata geçirildiği vurgulandı.

Kocaeli'deki orman köylülerine 2003'ten itibaren 10 milyon 370 bin liralık kredi desteği verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kocaeli'de bin 289 aileye güneş enerjisi, 24 aileye mantolama, 685 aileye süt sığırcılığı, 56 aileye süt koyunculuğu, 6 aileye besi sığırcılığı, 7 aileye seracılık, 19 aileye fenni arıcılık ve 10 aileye meyvecilikte olmak üzere toplam 2 bin 96 aileye kredi desteği verildi. Bu yıl Kocaeli'deki 120 aileye toplam 1 milyon 300 bin lira kredi desteği verilmesi planlanıyor."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini belirtti.

Orman köylülerinin kalkınmasını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerine dikkati çeken Eroğlu, "Bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduk." ifadesini kullandı.

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını bildiren Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek sürdüreceklerini kaydetti.

Yorumlar