Kocaeli'de toplu açılış töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "Çevrecilik alanında, şehir (Kocaeli) genelinde 2 milyon ağaç toprakla buluşturuldu. Ey Geziciler; 12 tane ağaçtan bahsetmiyoruz ha, dikkat et, dikili ağacınız yok bu memlekette. Ama bizim belediyelerimiz, çevre, şehircilik, orman, su işleri... Elhamdülillah, biz bu işlerde yarıştayız ve attığımız adımlarla ülkemizi yeşille donatıyoruz" - "650 milyon dolarlık bir yatırım olan bu (Yarımca) liman inşallah bölgemizde üretim ve ticaret yapan firmalarımızın rekabet güçlerini artıracak, maliyetlerini daha da düşürecektir. Bugünkü açılışlarımızın en büyük bölümünü büyükşehir belediyemizin yatırımları oluşturuyor. Toplam tutarına baktığımız zaman hamdolsun 1 milyar 251 milyon liralık yatırımı tamamladı"

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de toplu açılış töreni

KOCAELİ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrecilik alanında, Kocaeli genelinde 2 milyon ağacın toprakla buluşturulduğunu belirterek, "Ey Geziciler; 12 tane ağaçtan bahsetmiyoruz ha, dikkat et, dikili ağacınız yok bu memlekette. Ama bizim belediyelerimiz, çevre, şehircilik, orman, su işleri... Elhamdülillah, biz bu işlerde yarıştayız ve attığımız adımlarla ülkemizi yeşille donatıyoruz." dedi.

Erdoğan, Kocaeli'deki toplu açılış töreninde, açılışı yapılan yatırımların hayırlı olmasını dileyerek, "Bugün Kocaeli bizi bağrına bastı" dedi.

Kocaeli Üniversitesinde kendisine fahri doktora unvanının verildiğini anımsatan Erdoğan, üniversitenin üzerinde helikopterle yaptıkları incelemede sadece Türkiye'de değil, dünyada bir eğitim kurumunun kök saldığını gördüğünü belirterek, emeği geçenleri kutladı.

Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ve çeşitli kurumlarının yatırım bedeli 1, 5 milyar lira olan eser, proje ve hizmetlerin toplu açılışının gerçekleştirildiğini dile getirerek, eserler arasında Sosyal Bilimler Lisesi, İmam Hatip Okulu, Kız Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, özel eğitim uygulama kurumları, Gebze Teknik Üniversitesinin rektörlük hizmet binası ile mimarlık binası ve araştırma laboratuvarının, Kocaeli Üniversitesinin alt yapı projelerinin, İlahiyat Fakültesi binasının ve spor tesislerinin açılışının yapıldığını kaydetti.

Erdoğan, kalabalığın "Başkan Recep Tayyip Erdoğan" sloganları üzerine, "Siz derseniz olur. Karar sizindir." karşılığını verdi.

TOKİ tarafından Çayırova'da inşaatı tamamlanan 385 konutun, Gölcük gençlik merkezinin, sevgi evleri sitesinin, aile sağlığı merkezlerinin açılışlarının da gerçekleştirildiğini ifade eden Erdoğan, Kocaeli Valiliği için 60 milyon liralık bir yatırımla inşa edilen yeni bir hizmet binasıyla alt ve üst yapı yatırımları tamamlanan MOBESE sisteminin de açıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki toplu açılış programına ilave olarak şehrin en önemli yatırımlarından olan başbakanlığı döneminden bu yana takip ettiği Yarımca Limanı'nın resmi açılışının da bugün yapıldığını belirterek, limana bağlantı kurularak oradaki bakanlarla irtibatlı bir şekilde açılışın gerçekleşeceğini anlattı.

- "650 milyon dolarlık yatırım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

"650 milyon dolarlık bir yatırım olan bu liman inşallah bölgemizde üretim ve ticaret yapan firmalarımızın rekabet güçlerini artıracak, maliyetlerini daha da düşürecektir. Bu projenin de şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugünkü açılışlarımızın en büyük bölümünü büyükşehir belediyemizin yatırımları oluşturuyor. Az önce Sayın Başkan açıkladı. Bütün detaylarına benim de girmeme gerek yok. Ama toplam tutarına baktığımız zaman hamdolsun 1 milyar 251 milyon liralık yatırımı tamamladı. Yani 1 katrilyon 251 trilyon. İşte Kocaeli'nin farkı burada. Büyükşehir belediyemizin farkı burada. Bakınız nerelerden nerelere geldik. Daha da iyi olacak daha da güzel olacak. Çünkü size bu yakışır, onun için. Tüm bu yatırımları bugün resmen hizmete alıyoruz. Yatırım listesi oldukça uzun."

Öne çıkan ulaştırma yatırımlarına bakıldığında 278 adet doğalgazla çalışan otobüsün son 2 yılda peyderpey hizmete sunulduğunun dikkatini çektiğini ifade eden Erdoğan, ulaşım alamında köprülü kavşaklar, tüneller, yollar, bulvarlar, otoparklar, asfaltlama ve yol yenileme çalışmalarının büyükşehir belediyesince tamamlandığını anlattı.

Artık Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye'de farklı bir yeri olduğunu vurgulayan Erdoğan, başkan ve ekibine şükranlarını sundu.

- Çevrecilik yatırımları

Erdoğan, alt yapı alanında su temini, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekeleri, terfi ve kolektör hatları, atık ve içme suyu gibi arıtma tesisleri yatırımlarının hayata geçirildiğini belirterek, "Çevrecilik alanında, şehir genelinde 2 milyon ağaç toprakla buluşturuldu. Ey Geziciler; 12 tane ağaçtan bahsetmiyoruz ha, dikkat et, dikili ağacınız yok bu memlekette. Ama bizim belediyelerimiz, çevre, şehircilik, orman, su işleri... Elhamdülillah, biz bu işlerde yarıştayız ve attığımız adımlarla ülkemizi yeşille donatıyoruz." diye konuştu.

Köylerde yol yapımı, su temini, üst yapı düzenlemeleri, fırınlar, minareler, çeşmeler, sulama kanalları, pazar yerleri gibi hizmetlerin gerçekleştirildiğini dile getiren Erdoğan, büyükşehir belediyesinin katlı otopark, hal binası, kültür merkezleri, restorasyon çalışmaları ve çeşitli sosyal tesisleri şehre kazandırdığını anlattı.

Erdoğan, yüzme havuzları, spor salonları ve futbol sahaları gibi hizmetlerin tamamlandığı ifade ederek, "Şimdi gençler bir sinyal veriyorum. İnşallah ağustos sonuna kadar 30 bin kişilik Kocaeli Stadı'nı bitiriyoruz. Bugün de Gençlik ve Spor Bakanıma sordum. Hatta biliyorsunuz o 33 bin kişilik. Kocaeli de bunun hakkını vermesi lazım. Gençler ona göre, yeniden ayağa kalkması lazım Kocaeli'nin. Böylece bugün Kocaelimizde 1,5 katrilyon liralık yatırımın resmi açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu yatırımların şehrimize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Yapılanların önemli olduğunu, gözlerini daima geleceğe diktiklerini belirten Erdoğan, yeni yatırımların, yeni hizmetlerin müjdelerini en kısa zamanda ilgili kurumlardan ve belediyelerden beklediklerini kaydetti.

Erdoğan, burada ifade edilenler dışında çok daha fazla hizmetin şehre kazandırıldığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Kocaeli artık mavi bayraklı, yani temizliği ve güvenilirliği tescil edilmiş sahillere sahiptir. Dünün, sahilin yanından geçerken burnumuzu kapatmak zorunda kaldığımız Kocaelisinden hamdolsun bugünün, insanların huzurla yüzebildiği mavi bayraklı sahillere sahip şehrine ulaştık. Size bir de müjde vermek istiyorum; Halen iki mavi bayraklı sahili olan Kocaelimizde Kandıra Kerpe sahili için de mavi bayrak alındı. Böylece Kocaeli 3 mavi bayraklı sahili olan bir şehir haline geldi. Diğer yandan İzmit Belediyemiz 5 yıldır 5. sınıfı bitiren her öğrenciye bisiklet hediye ediyordu. Bu yıldan itibaren sınıf öğretmenleri de projeye dahil edildi. Şu ana kadar İzmit Belediyemizin dağıttığı bisiklet adedi 40 bini buldu. Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasıyla ilgili kampanyaları şahsen destekleyen bir cumhurbaşkanı olarak bu tür çalışmaları takdirle karşıladığımı belirtmek isterim. Diğer belediyelerimizin, kurumlarımızın da buradan teker teker saymaya fırsat bulamadığımız çok sayıda hizmetleri var. Bu vesileyle onlara da bugüne kadar yaptıkları çalışmalar sebebiyle teşekkür ediyorum."

(Sürecek)


Yorumlar