Kocaeli'de "Roman Sünnet Şöleni"

- Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Romanlar Konfederasyonu işbirliğinde düzenlenen şölende 200 çocuk sünnet ettirildi

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de "Roman Sünnet Şöleni"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Romanlar Konfederasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen Roman Sünnet Şöleni'nde 200 çocuk sünnet ettirildi.

Organizasyon kapsamında çocuklar, gün boyu süren etkinliklerde eğlenme fırsatı buldu.

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyon kapsamında 200 çocuğun sünnet ettirildiğini söyledi.

Hayırlı bir hizmet gerçekleştirildiğini ifade eden Çokyaşar, "Bunların yapılmış olması Roman camiası açısından sevindirici. Güzel bir program oldu. Kortejde 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı eşliğinde yürüdük." şeklinde konuştu.

Çokyaşar, Kocaeli'nin Romanlarla diyalog açısından Türkiye'ye rol model olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yaptığımız çalışmaların semeresiyle ortaya çıkmış bir sonuç. Kocaeli'de kazandığımız tecrübeleri Hatay'dan Samsun'a, Düzce'den Sakarya'ya, Çanakkale'den İstanbul'a, Uşak'a kadar birçok ilde uygulamaya çalışıyoruz. Çok da faydalı işler çıkıyor. Birlik ve beraberlik içerisinde sivil toplum örgütlerinin manevi sorumlulukları olması lazım. Hizmete dair manevi sorumluluk olmazsa münferit menfaatler olursa güzel sonuçlar çıkmaz. Kocaeli'de güzel sonuçlar çıkıyor."

Türkiye'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminde büyük bir tehlikeyi atlattığını dile getiren Çokyaşar, bu süreçte Romanların üzerine düşeni yerine getirdiğini söyledi.

Çokyaşar, içlerinden bu örgüte bağlı kimse çıkmadığını belirtti.

Yorumlar