Kocaeli'de "kilise çalışanlarına suikast girişimi" davası

- İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi Karaali ve kilise çalışanlarına suikast girişiminde bulundukları öne sürülen sanıkların yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de "kilise çalışanlarına suikast girişimi" davası

KOCAELİ (AA) - İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi Emre Karaali ve kilise çalışanlarına yönelik suikast girişiminde bulundukları iddiasıyla haklarında dava açılan 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanıklardan Murat G. ile müşteki Emre Karaali ve avukatları hazır bulundu.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Murat G, müştekilere herhangi bir saldırıda bulunmadığını ileri sürerek, dosyanın ağır ceza mahkemesinden düşürülmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi Karaali, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, kendisinin ve kilise çalışanlarının 2012'de tehdit edilmesi nedeniyle Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, eylemleri gerçekleştiren kişilerin örgütsel yapı içinde olduklarından şüphelenildiğini söyledi.

Biri komiser, diğeri binbaşı 2 kamu personelinin mahkemede ifade vermemesi üzerine karara itiraz ettiklerini anımsatan Karaali, "İdare mahkemesine yaptığımız itiraz şu anda değerlendirme aşamasında. Kararın beklenmesi için duruşmanın ertelenmesini talep ettik. Savcılık da 2 kamu görevlisinin ifadelerinin alınabilmesi yönünde talepte bulunmuş. Bu, bizim açımızdan olumlu bir gelişme oldu." ifadesini kullandı.

Kocaeli'deki İzmit Protestan Kilisesi'nde çalışanlara yönelik saldırı hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 6 zanlıdan 5'i tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmiş, tutuklanan Ufuk S. ise itiraz üzerine serbest bırakılmıştı.

Yorumlar