Kocaeli'de havayoluyla cenaze hizmeti

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, memleketine gidecek cenazeleri havayoluyla ücretsiz taşıyacak

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de havayoluyla cenaze hizmeti

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları (THY) ile imzaladığı protokol kapsamında, havayoluyla ücretsiz cenaze taşıma hizmeti verecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ile THY arasında imzalanan "Havayolu Cenaze Taşıma Hizmeti Protokolü"nün uygulamaya konulacağı belirtildi.

Belediye Meclisinde onaylanan protokole göre, belli mesafelerdeki cenazelerin toprağa verilecekleri illere havayoluyla gönderileceği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından ilimizde vefat eden ancak başka illerde toprağa verilmesi istenen cenazeler için uzun süredir araçlarla nakil işlemi yapılıyordu. THY ile yapılan protokol gereğince kentimizden uzak illere gönderilecek cenazeler, havayolu sayesinde daha seri ve kolay bir şekilde gönderilecek. Günübirlik ulaşımın sağlanabildiği bazı illere de cenazeler yine araçla gönderilirken, özellikle Ankara'nın doğusunda kalan illere havayoluyla ulaşım sağlanacak."

Açıklamada, havalimanı bulunmayan illerde defnedilecek cenazelerin de hava ulaşımının sağlandığı en yakın kente gönderileceği vurgulanarak şunlar kaydedildi:

"Cenazenin gideceği ilin belediyesiyle irtibatı yine Büyükşehir Belediyesi kuracak. Cenazeye havayoluyla yapılacak taşımada en fazla iki cenaze yakını eşlik edebilecek. Cenazenin yıkanma ve kefenleme işlemi yapıldıktan sonra gideceği ile götürülmek üzere Sabiha Gökçen Havalimanına ulaştırılacak. Bu hizmetten yararlanmak için cenaze sahiplerinin 188 Cenaze Hizmetleri veya 321 20 94 numaralı telefonu aramaları yeterli olacak."

Yorumlar