Kocaeli'de hastaneden kaçırılan mahkum yakalandı

-İzmit ilçesinde hastaneden silahlı kişilerce kaçırılan mahkum ve ona yardım eden 4 kişi, hafif ticari araçla geldikleri Sakarya'nın Hendek ilçesinde uygulama yapan polis ekiplerinin dikkati sayesinde gözaltına alındı - Şüphelilerin kıyafetlerindeki yırtık, yağ lekesi ve ot parçalarından şüphelenen polislerin kimlik kontrolü sonucu yakalandığı öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de hastaneden kaçırılan mahkum yakalandı

SAKARYA/KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde hastaneden silahlı kişilerce kaçırılan mahkum ve ona yardım eden 4 kişi, Sakarya'nın Hendek ilçesinde yakalandı.

Alınan bilgiye göre, dün rahatsızlığı nedeniyle getirildiği İzmit Seka Devlet Hastanesinde silahlı kişiler tarafından kaçırılan mahkum Arif Ötleş'in bulunması için çevre illerde de çalışma başlatıldı.

Osman Gazi Caddesi mevkisinde uygulama yapan Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durdukları 06 RA 057 plakalı hafif ticari aracın içindeki kişilerin tedirgin hareketlerinden şüphelendi.

Polis ekipleri, araç içerisindeki 5 kişiden bazılarının kıyafetlerindeki yırtık, yağ lekesi ve ot parçalarını fark ederek kimliklerini ibraz etmelerini istedi.

Kimliğini yanına almadığını belirten bir kişinin çelişkili ifadelerde bulunması üzerine polisler, şüphelilere araçtan inmeleri uyarısında bulundu. Adının A.Ç. olduğunu söyleyen ve direndiği polis ekiplerinin üzerindeki silahı fark etmesi üzerine kaçmaya başlayan şüpheli, kısa süre yaşanan kovalamacanın ardından yakalandı.

Bu sırada arkadaşlarına yönelik "bana sahip çıksanıza vursanıza onları" diye bağırdığı öğrenilen şüphelinin üzerinde yapılan aramada silahın yanı sıra ikinci bir şarjör bulundu.

Diğer şüpheliler N.A, E.K. S.B. ve M.E'yle emniyet amirliğine götürülen zanlının yapılan sorgusunda dün rahatsızlığı nedeniyle getirildiği İzmit Seka Devlet Hastanesinde silahlı kişiler tarafından kaçırılan mahkum Arif Ötleş olduğu tespit edildi.

Arif Ötleş'in ifadesinde, hastanede yaşanan kargaşa sırasında birinci kattan atlayarak kendisini bekleyen motosikletle kaçırıldığını anlattığı öğrenildi.

Mahkumun kaçırıldığı motosikletin İstanbul-Ankara karayolundaki bir dinlenme tesisinde, kullandıkları kask ve montun ise hafif ticari aracın bagajında bulunduğu belirtildi.

Kocaeli'ne getirilen zanlıların, emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Dün Kocaeli 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda "suç işlemek için örgüt kurmak" suçundan kalan mahkum Ötleş rahatsızlığı nedeniyle jandarma ekiplerince İzmit Seka Devlet Hastanesine getirildiği sırada hastaneye gelen silahlı bir grup tarafından kaçırılmıştı. Olaya karıştığı belirlenen zanlılardan 3'ü gözaltına alınmıştı.

Yorumlar