Kocaeli'de Demokrasi ve Şehitler Mitingi

- Milli Savunma Bakanı Işık: "(FETÖ)Bu hain yapıyı, bu teröristleri başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere bütün devlet kademelerinden tamamen temizleyene kadar mücadelemize devam edeceğiz" - "Ne kadar asil bir millet olduğumuzu, 15 Temmuz akşamı bütün dünya tekrar gördü"

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de Demokrasi ve Şehitler Mitingi

KOCAELİ (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin, "Bu hain yapıyı, bu teröristleri başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere bütün devlet kademelerinden tamamen temizleyene kadar mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

İzmit'teki Perşembe Pazarı Alanı'nda düzenlenen demokrasi mitingine katılan Işık, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan bu yana meydanlardan ayrılmayan ve demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara teşekkür etti.

Ay yıldızlı bayrağın göklerden inmemesi, ezanların susmaması, vatana namahrem el değmemesi için 15 Temmuz gecesi ortaya konulan tavır ve sonrasında tutulan nöbetlerin, Türkiye tarihine altın harflerle yazılacağını ifade eden Işık, toplumun her kesiminden insanın demokrasiye sahip çıktığını kaydetti.

Işık, vatandaşların 15 Temmuz'dan sonraki süreçte ortaya koyduğu tavrın dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılacağını dile getirerek, "Bu ülke çok sıkıntılar gördü, çok badireler atlattı. Dünya savaşları, işgaller yaşadı, büyük badireler atlattı ama 15 Temmuz gecesindeki gibi bir ihanetle karşılaşmadı. Biliyorduk, bu bir ihanet şebekesi, biliyorduk bunların kökü dışarıda, biliyorduk bunlar bir takım güç merkezlerinin kulu kölesi olmuş ama bu kadar büyük bir ihanetin içerisinde olabileceğini eminim siz de tahmin edememiştiniz biz de tahmin edememiştik." diye konuştu.

- "Ne kadar asil millet olduğumuzu dünya gördü"

Çok büyük bir ihanete kalkışıldığını anlatan Işık, demokrasinin kalbi olan TBMM'nin bombalandığını anımsattı. Işık, masum insanlara ateş açıldığını belirterek, darbecilerin demokrasiyi katletmeye, milli iradeyi ortadan kaldırmaya kalktığını söyledi.

Darbecilerin Türkiye'yi bölüp parçalamaya çalıştığını, böylesi bir ihaneti Türk tarihinin görmediğini kaydeden Işık, onların ihaneti ne kadar büyükse milletin vatan aşkı ve imanının da o kadar güçlü olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz akşamı Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sokağa çıkmaya başlandığı andan itibaren teröristlerin morali bozulmaya başladı. Biz de an ve an yaşadık. O dakikalardan itibaren demokrasinin, milli iradenin korunması, milletin birlik ve beraberliğinin sağlanması için an ve an gayret içinde olduk. Her geçen dakika, saat millet iradesine sahip çıktığını ortaya koydu. Bu milletin evladı olmak bizim için en büyük iftihar vesilesidir. Ne kadar asil bir millet olduğumuzu 15 Temmuz akşamı bütün dünya tekrar gördü. Sizlere teşekkür ediyoruz."

- "Hiçbir güç bu milletin birliğini bozamayacak"

Şehitlere rahmet, gazilere acil şifalar dileyen Işık, şehitlerin emanetine sahip çıkacaklarını, gazilerin de en iyi şekilde tedavi edilmeleri ve hayatlarını sürdürmeleri için gerekeni yapacaklarını bildirdi.

Işık, 15 Temmuz'da verilen mesaja da sadık kalacaklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hain yapıyı, bu teröristleri başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere bütün devlet kademelerinden tamamen temizleyene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Sevgili Kocaelililer, birazdan İstanbul'a bağlanacağız başta Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve siyasi parti liderlerinin konuşmalarını dinleyeceğiz. İstanbul'dan bütün Türkiye'ye ve bütün dünyaya yayılan coşkuyu hep birlikte izleyeceğiz. Bu heyecana heyecan katacağız. Diyeceğiz ki 'Türk milleti, bu millet birdir, beraberdir. Hiçbir güç bu milletin birliğini, beraberliğini bozmaya gücü yetmeyecek. Bu ülkeyi parçalamaya hiçbir kuvvetin gücü yetmeyecek'. Bunu bütün dünyaya haykırıyoruz. Her gün demokrasi deyip de 15 Temmuz gecesi dilini yutanlara Türkiye'nin her tarafından işte gereken cevabı veriyoruz."

Yorumlar