Kocaeli'de bir polisin tırın lastiğine ateş ettiği iddiası

- Kocaeli'de TEM Otoyolu'nda bir polisin aracını trafikte sıkıştırdığı iddiasıyla bir tırın ön lastiğine doğru ateş ettiği öne sürüldü - Sakarya Valiliği: - "Olayın Vali Coş ile bir ilgisi yoktur. Olayın bir tarafının İl Emniyet Müdürlüğünde polis memuru olması hasebiyle Valiliğimizce idari yönden tahkikata da başlanmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de bir polisin tırın lastiğine ateş ettiği iddiası

KOCAELİ/SAKARYA (AA) - Kocaeli'de TEM Otoyolu'nda bir polisin, aracını trafikte sıkıştırdığı gerekçesiyle bir tırın ön lastiğine doğru tabancayla ateş açtığı iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, TEM Otoyolu'nun Kartepe ilçesi Maşukiye Tepetarla mevkisinde ciple ilerleyen bir polis memuru, 26 B 6603 plakalı tırın sürücüsü Mustafa K. ile aracını "sıkıştırdığı" iddiasıyla gerginlik yaşadı.

Cipten tabancayla tırın lastiğine doğru ateş açılması sonucu tırın sol ön lastiği patladı, karterine de bir kurşun isabet etti.

Otoyolun İstanbul yönünde emniyet şeridinde duran cipten inenlerle tır sürücüsü Mustafa K. arasında tartışma yaşandı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, ateş eden polis memuruyla tır sürücüsünü polis merkezine götürürken, plakaları sökülen cip de olay yerinden uzaklaştırıldı.

Yapılan incelemenin ardından tır otoyoldan çekildi.

- Valilik, olayla ilgili soruşturma başlattı

Sakarya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı yayın kuruluşlarında Kocaeli'de iki araç sürücüsü arasında meydana gelen şahsi olayla ilgili olarak Vali Hüseyin Avni Coş'u konuyla irtibatlandırmaya çalışan yayınlar yapıldığının müşahede edildiği belirtildi.

Söz konusu olay anında Vali Coş'un il merkezinde bir düğünde bulunduğu, ne kendisinin ne de makam aracının il dışına çıkmadığı, olay mahallinde bulunmadığı vurgulanan açıklamada, "Olayın Vali Coş ile bir ilgisi yoktur. Olayın bir tarafının İl Emniyet Müdürlüğünde polis memuru olması hasebiyle Valiliğimizce idari yönden tahkikata da başlanmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar