Koç Üniversitesinde 2. Sosyal Etki Ölçümleme Konferansı

İSTANBUL (AA) - Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), 2. Sosyal Etki Ölçümleme Konferansı, Sosyal Fayda İçin Ortak Ölçümleme etkinliğine ev sahipliği...

Google Haberlere Abone ol
Koç Üniversitesinde 2. Sosyal Etki Ölçümleme Konferansı

İSTANBUL (AA) - Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), 2. Sosyal Etki Ölçümleme Konferansı, Sosyal Fayda İçin Ortak Ölçümleme etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Koç Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, ulusal ve uluslararası alanda öne çıkan 120'den fazla şirket, sivil toplum kuruluşu, sosyal girişimci ve fon veren kurum temsilcisinin katıldığı konferansta, sosyal etki ölçümleme alanına dair zengin bilgi ve deneyim paylaşımı gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KUSIF Yönetici Direktörü Gonca Ongan, "Sosyal etki ölçümleme alanında kapasite artırmanın ve ana dilde kaynak oluşturmanın günümüzde önemli bir ihtiyaç olduğunun bilincindeyiz. Yürüttüğümüz proje ve yayınlarla bu alanı desteklerken, sosyal etki kolaylaştırıcısı olmayı hedefliyoruz." dedi.

Web portalı www.sosyaletkianalizi.com'u hayata geçirdiklerini belirten Ongan, "Portal, sosyal etki ölçümlemede bilgi ve deneyim paylaşımı alanı olarak hizmet verecek." ifadelerini kullandı.

Konferans süresince, sosyal etki ölçümleme için yöntem, bilgi ve deneyim paylaşımının gerçekleştirildiği 12 oturum düzenlendi. Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik örnek projelerinin paylaşıldığı oturumlarda katılımcılar, etki odaklı yaklaşımın kullanım alanlarını örneklerle deneyimleme fırsatı buldu.

Yorumlar