Koalisyonda görevli bir BAE helikopteri daha düştü

ABU DABİ (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen'e operasyon düzenleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonda görevli bir askeri helikopterinin...

Google Haberlere Abone ol
Koalisyonda görevli bir BAE helikopteri daha düştü

ABU DABİ (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen'e operasyon düzenleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonda görevli bir askeri helikopterinin düştüğünü, pilot ve yardımcısının hayatını kaybettiğini duyurdu.

BAE Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığının ülkenin resmi ajansı WAM'da yer alan açıklamasında, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon bünyesinde görevli bir askeri helikopterin düştüğü belirtildi.

Olayda, pilot ile yardımcısının hayatını kaybettiği ifade edilirken, helikopterin düşme nedeni konusunda bilgi verilmedi.

Dün de koalisyon bünyesindeki bir BAE helikopterinin düştüğü, pilot ile yardımcısının yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Daha önce de koalisyon güçlerinde görevli Mirage tipi bir BAE savaş uçağı, 14 Mart'ta Yemen toprakları üzerinde uçtuğu sırasında teknik arıza nedeniyle düşmüş, pilot ve yardımcısı hayatını kaybetmişti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine 26 Mart 2015'te hava harekatı başlatmıştı.

Yorumlar