KKTC'ye su temini projesi

- Türkiye'den KKTC'ye su temini projesinde Orta Mesarya ve Yılmazköy'e de su ulaştırıldı

Google Haberlere Abone ol
KKTC'ye su temini projesi

ANKARA (AA) - Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gönderilen su, Orta Mesarya ve Yılmazköy'e de verildi.

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’den gelen suyun bu sabahtan itibaren Orta Mesarya’nın büyük bir bölümüne ve Yılmazköy’e de verilmeye başlandığını açıkladı.

Değirmenlik Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Yeniceköy deposuna ulaşan suyun, Değirmenlik, Paşaköy, Vadili, İnönü ve Serdarlı belediyeleri sınırları içerisindeki su depolarıyla Geçitkale Belediyesine bağlı Nergisli ve Pirhan köylerine de ulaşacağı kaydedildi.

Projeyle beraber Türkiye’den gelen suyun Orta Mesarya’ya verilmesiyle bölgenin yaşadığı ciddi su sorunun ortadan kalkacağı ifade edildi.

Suyun aynı zamanda Alayköy Belediyesine bağlı Yılmazköy deposuna da bugün verilmeye başlandığı ve Yılmazköy’ün de suyu almaya başladığı belirtildi.

KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında daha önce de Mağusa, Yeniboğaziçi, Güzelyurt ve Zümrütköy bölgelerine su verilmişti.

"Asrın Projesi" olarak da adlandırılan Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi, geçen yıl 17 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılmıştı. KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak proje, Anamur Dragon Çayı üzerindeki Alaköprü Barajı'ndan 75 milyon metreküp suyun, Akdeniz'e döşenen boru hattı vasıtasıyla Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajı'na aktarılmasını kapsıyor.

Yorumlar