KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti

- Akıncı: "Türkiye demokratik hukuk devleti olarak ne kadar güçlenirse hem bölgeye hem de Kıbrıs Türk halkına bunun yararı olacağı aşikardır" - Kılıçdaroğlu: "Kıbrıs'ın bizim bir milli davamız olduğunu, partiler üstü bir politika güdülmesi gerektiğini biliyoruz. Kendisine bunu da ifade ettim"

Google Haberlere Abone ol
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti

ANKARA (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı,"Türkiye demokratik hukuk devleti olarak ne kadar güçlenirse hem bölgeye hem de Kıbrıs Türk halkına bunun yararı olacağı aşikardır." dedi.

Çalışma ziyareti için Türkiye'de bulunan Akıncı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti.

Akıncı'yı partiye gelişinde Kılıçdaroğlu karşıladı. Kılıçdaroğlu ve Akıncı, basın mensuplarına poz verdikten sonra yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye Genel Başkan Yardımcıları Öztürk Yılmaz ve Selin Sayek Böke ile Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır da katıldı.

Kılıçdaroğlu ve Akıncı, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, yıllar önce sürekli iç politika malzemesi olarak var olan Kıbrıs sorununun artık partiler üstü değerlendirildiğini ifade ederek, bu konunun "herkesin davası" olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Akıncı, bu anlayışın gelişmesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da çok büyük katkısının olduğunu söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki süreç, önemli bir dönemeç olarak karşımızda duruyor. Temenni ediyorum ki Güney'deki yönetim de bizim sergilediğimiz istekli, makul ve gerçekçi tavrı geliştirsin. Kıbrıs'ta, 2016 yılı çıkmadan, herkesin barış ve huzur içerisinde yaşayabileceği, geçmişin kan ve gözyaşını değil geleceğin huzurunu, mutluluğunu ve refahını paylaşabileceği yeni bir döneme hep birlikte uzanabilelim."

Akıncı, bu durumun Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri de daha olumlu etkileyerek bölgeye de ciddi katkılar yapacağını anlattı.

- "Türkiye bu birlik ve bütünlüğünü çok daha iyi noktalara taşıyacaktır"

Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine de değinen Akıncı, Türkiye'nin 15 Temmuz'da çok ciddi bir birliktelik sergilediğini kaydetti.

Bu birlikteliğin sergilenmesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ve partisinin çok büyük katkısının olduğunu söyleyen Akıncı, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Öyle inanıyorum ki Türkiye bu birlik ve bütünlüğünü çok daha iyi noktalara taşıyacaktır. Türkiye huzura, barışa, esenliğe en kısa sürede ulaşacaktır. Demokratik hukuk devleti, Atatürk ilkelerine bağlılığı, sosyal bir hukuk devleti olma özelliğini ve laikliğini koruyarak geleceğe yürüyecektir. Türkiye demokratik hukuk devleti olarak ne kadar güçlenirse hem bölgeye hem de Kıbrıs Türk halkına bunun yararı da olacağı aşikardır. Bunu, sadece Türkiye için değil Kıbrıs'ı da düşünerek istiyorum. Daha güçlü demokratik hukuk devleti normlarının daha da pekiştiği bir Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk halkı için daha büyük bir güvencedir."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanı Akıncı ile son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Kıbrıs'ın bizim bir milli davamız olduğunu, partiler üstü bir politika güdülmesi gerektiğini biliyoruz. Kendisine bunu da ifade ettim. Son derece başarılı bir süreç götürüyor Sayın Cumhurbaşkanı. Düşüncelerimizi aktardık. Sayın Cumhurbaşkanı da düşüncelerini aktardı, kendisine yürekten teşekkür ediyoruz." dedi.

Açıklamaların ardından Kılıçdaroğlu, Akıncı'yı aracına kadar uğurladı.

Yorumlar