Kızıltepe’de Suriyeli sığınmacılara iftar

- Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine yerleşen Suriyeli sığınmacılara iftar verildi - ÇATOM Müdürü Yanar: - "Suriyelilerin kaynaşması ve uyumu açısından bu tarz sosyal etkinlikleri çok faydalı olacağına inanıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Kızıltepe’de Suriyeli sığınmacılara iftar

MARDİN (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine yerleşen Suriyeli mültecilere iftar verildi.

Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), Kızıltepe Lider Kadınlar Derneği ve Alman Welt Hunger Hilfe Derneği iş birliği ile bir restoranda düzenlenen “Suriyeli mültecilerle dayanışma ve kardeşlik sofrası iftarı” programına, aralarında ilçe sakinlerinin de bulunduğu 300 davetli katıldı.

İftar programında konuşan ÇATOM Müdürü Leyla Onur Yanar, Suriyeli mülteciler ve Kızıltepeli ailelere yönelik ''Kardeşlik ve Dayanışma Sofrası'' iftar programı düzenlediklerini söyledi.

Yaklaşık 300 davetlinin olduğunu belirten Yanar, şöyle konuştu:

“Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi, Kızıltepe Lider Kadın Derneği ve Alman derneği olan Welt Hunger Hilfe Derneği işbirliği ile yapmış olduğumuz proje kapsamında, iftar yemeğimizi gerçekleştiriyoruz. Çok mutluyuz. Suriyelilerin kaynaşması ve uyumu açısından bu tarz sosyal etkinliklerin çok faydalı olacağına inanıyoruz. Suriyeli vatandaşlarımızı da bir nebze bile olsa rahatlatmayı ve yaşam kalitelerindeki artışı sağlamayı düşünüyoruz. Katılan tüm arkadaşlara ve tüm ailelere çok teşekkür ediyoruz."

Suriyeli Esabi Emin ve Nura İsmail de iftar için ÇATOM ve diğer dernek yetkililerine teşekkür etti.

Fatma Muhammed ise iftarın güzel geçtiğini ve mutlu olduklarını belirtti.

Yorumlar