Kızılay'ın Irak'taki yardım faaliyetleri

- Türk Kızılayı, Erbil kentindeki iç savaş mağduru bin göçmen aileye ramazan ayı boyunca gıda yardımında bulunacak

Google Haberlere Abone ol
Kızılay'ın Irak'taki yardım faaliyetleri

ERBİL (AA) - Türk Kızılayının Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil kentindeki Musul ve Telaferli bin iç göçmen aileye ramazan ayı boyunca gıda yardımında bulunacağı belirtildi.

Türk Kızılayı Irak İnsani Yardım Delegasyonu Başkanı Bülent Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türk Kızılayı, 148'inci kuruluş yıl dönümünde, Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde özellikle savaş mağduru ailelere ve iç göçmenlere yardım eli uzatmaya devam ediyor. Bugün de Erbil'deki iç savaş mağduru göçmen ailelere gıda yardımında bulunmaktayız. Yürüttüğümüz bu gıda yardımı faaliyeti ramazan ayı boyunca devam edecek." dedi.

Erbil kent merkezinde yaşayan aileleri Türk Kızılayının yerleşkesine çağırdıklarını aktaran Bilgin, "Yerleşkeye gelemeyen ihtiyaç sahibi ailelerin gıda yardım paketlerini ise evlerine kadar götürüyoruz. Ramazan ayı boyunca vereceğimiz yardımlar daha çok Musul ve Telafer'den kaçıp bölgeye sığınan iç göçmenleri kapsıyor." diye konuştu.

İlk etapta 200 kişiye yardım ettiklerini aktaran Bilgin, önümüzdeki günlerde bu sayının bine çıkacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar