Kızılay demokrasi nöbetçilerinin yanında

- Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık: - "Kızılay bugünler için, milletimizin yanında olmak için var. Bu bizim asli görevimiz" - "Demokrasi nöbetlerine destek vermeye devam edeceğiz. Pazar günü yapılacak Yenikapı mitinginde de milletle birlikte olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Kızılay demokrasi nöbetçilerinin yanında

İSTANBUL (AA) - Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay'ın böyle günlerde milletin yanında bulunmak için var olduğunu ifade ederek, "Bu bizim asli görevimizdir." dedi.

Kınık, katıldığı demokrasi nöbetinde vatandaşlara Kızılay'ın kendi ürettiği sodalardan ikram etti.

Burada AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kınık, darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "sokaklara inin" çağrısıyla aileleriyle meydanlara çıktıklarını söyledi.

Türkiye genelinde afet ve kan operasyonu yürüten tüm ekiplere, şubelere ve gönüllülere de sokağa çıkma talimatı verildiğini anlatan Kınık, o gece Küçükesat Kızılay Şubesi Başkanı Serhat Önder’in de Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olduğunu anımsattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde ilk gece çok sayıda fazla vatandaşın yaralandığını belirten Kınık, kan stoklarını arttırmak için normalin üzerinde bir mesai yaptıklarını anlattı.

Kınık, şehit aileleri ve gazilerle ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle ilk dönemlerde şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize psiko sosyal destek hizmeti verdik. Orada özellikle şehadet haberleri ailelere verilirken psikologlarımız da yanlarında bulundu. Sonrasında yaralılarımızı ziyaret ettik, onlara destek olmaya çalıştık. Şu anda da şehitlerimize ve gazilerimize desteğe devam ediyoruz.”

FETÖ'nün darbe girişiminin afet jargonunda "beşeri afet" kategorisine girdiğini anlatan Başkan Kınık, "Düşman bir ülke işgale girişse bundan daha az bir tehdit oluşturmaz. Hatta bu daha büyük bir tehditti çünkü tehlikenin nereden çıkacağını bilemediğimiz bir süreçti. Dolayısıyla Kızılay olarak bir taraftan da buna benzer senaryolara yönelik afet ve operasyon ekiplerimizin eksikliklerinin gözden geçirilmesi, Kızılay ekibinin sivil unsurlarla eş güdüm ve koordinasyonunun sağlanması ve bunun gibi olağanüstü durumlarda haberleşme, dayanıklılık, direnç ve direniş gücünün, kapasitesinin arttırılmasına yönelik yeni bir süreç de başlatmış olduk." şeklinde konuştu.

Kınık, Kızılay’ın asli görevinin böyle günlerde milletin yanında bulunmak olduğunun altını çizerek, "Kızılay 700 şubesiyle Türkiye’nin her yerinde demokrasi nöbetlerine destek vermeye devam edecek. Pazar günü yapılacak Yenikapı mitinginde de milletle birlikte olacağız." dedi.


Yorumlar