Kırşehir'deki olaylarla ilgili davalar

- Bir tatlı salonunun tahrip edilmesiyle ilgili Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu 5 sanık tahliye edildi

Google Haberlere Abone ol
Kırşehir'deki olaylarla ilgili davalar

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, 8 Eylül 2015'te düzenlenen "teröre lanet yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylarda tatlı salonunun tahrip edilmesi nedeniyle tutuklu yargılanan 5 sanık tahliye edildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden ve 5'i tutuklu 15 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına, tutuklu sanıklar Murat C, Mustafa O, İshak D, Erdoğan Ş. ve Abdülkadir U. ile bazı tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık avukatı Elif Çavdar Yalçın, görüntülerde sanıkların tatlı salonunun önünde bulunması, yangının arka kısımdan başlaması ve olay anında iş yerinde kimsenin bulunmaması nedeniyle "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçunun unsurlarının oluşmadığını ifade ederek, tutukluluk süreleri göz önünde bulundurularak tahliye talebinde bulundu.

Müşteki avukatı Şahin Kaymaz da olaylar arasında fikir ve eylem birliği olduğunu ifade ederek, bu davanın yine Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden kitabevi davasıyla birleştirilmesini, tutuklu sanıkların tutukluk hallerinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda Murat C, Mustafa O, İshak D, Erdoğan Ş. ve Abdülkadir U'nun tahliyelerini kararlaştırdı.

Kırşehir'de 8 Eylül'de düzenlenen "teröre lanet yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylarla ilgili farklı mahkemelerde davalar açılmıştı. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir tatlı salonunun tahrip edilmesiyle ilgili davada sanıklara, "kasten adam öldürmeye teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, iş yeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal etme, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüş düzenleme" suçlamaları yöneltilmişti.


Yorumlar