Kırklareli'nde ''Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi

- Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşe katılan grup, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye laiktir laik kalacak" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli'nde ''Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ''Cumhuriyet Yürüyüşü'' yapıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından (ADD) düzenlenen yürüyüşe, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, ADD üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan etkinlikte, Türk Bayrağı ile Atatürk posteri açan gruptakiler, Karaumurbey ve Hastane Caddesi üzerinden Vilayet Meydanı'na yürüdü.

Grup zaman zaman "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye laiktir laik kalacak" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

ADD Kırklareli Şube Başkanı Hayri Girgin, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk ile şehitler anısına yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Girgin, Türkiye'nin artık daha bilinçli hareket ettiğini kaydetti.

Türk milletinin kazanmaya devam edeceğini ifade eden Girgin, Türkiye'nin kaynaklarının 94 yıl öncesinden çok daha zengin gençlerinin bilinçli ve yetişmiş kadrolarının daha güçlü olduğunu kaydetti.

Girgin, ''Herkesi laik, demokratik cumhuriyetimize, vatanın bütünlüğüne, şehitlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Gün, birlik olma günüdür. Gün, şehitlerimizin kutsal mücadelesine sahip çıkma günüdür'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dağıldı.

Yorumlar