Kırklareli'deki uyuşturucu operasyonu davası

- "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti" yaptığı iddiasıyla dört sanığın yargılamasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli'deki uyuşturucu operasyonu davası

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti" yaptığı iddiasıyla dört sanığın yargılamasına başlandı.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar Ümit Oğuz, Selçuk Demirci, Necdet Demirci ve Metin Ak ile avukatları katıldı.

Sanık Selçuk Demirci, savunmasında, hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Olayla hiçbir ilişkisinin olmadığını savunan Demirci, olay yerine Ümit Oğuz ile birlikte sonradan gittiğini ileri sürdü.

Ümit Oğuz ile birlikte nakliyatçılık işi yaptıklarını iddia eden Demirci, "Ümit babamın arabasını kullanıyordu. Ticaret Borsası'nın orada nakliyat işi bekliyorduk. Ümit'e telefon geldi ve beraber gittik. Çuvalların içerisinde yem olduğunu söylediler. Bizim olayla hiçbir ilişkimiz yok." diye savunma yaptı.

Sanık Ümit Oğuz da olayla bir ilişkisinin bulunmadığını ileri sürerek mağdur olduklarını belirtti.

Hiç uyuşturucu madde kullanmadığını anlatan Oğuz, "Uyuşturucu madde kullanmıyorum. Ticaretini de yapmıyorum. Bu olayla hiçbir ilişkim yok. Mağdur durumdayım." dedi.

Necdet Demirci ve Metin Ak da duruşmada birer savunma yaptı.

Avukatların da savunmalarının ardından sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilerek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşma ertelendi.

- Olay

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bir ihbar üzerine Babaeski ilçesinde Ümit Oğuz yönetimindeki 59 ZV 539 plakalı kamyoneti takibe almış, Atatürk Mahallesi Köprüüstü mevkisinde bir tarlada bulunan çuvalları araca yüklerken operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda 100 kilogram Hint Keneviri ele geçirilmiş, şüpheliler Ümit Oğuz, Selçuk Demir, Necdet Demir, Metin Ak ve Mutlu Ak gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemede Mutlu Ak serbest kalmış, diğer şüpheliler ise tutuklanmıştı.

Yorumlar